Herdenkingsconcert WILL FERDY 96

Delen met je netwerk?

Chansonnier, liedjesschrijver, conferencier, acteur en icoon van de LGBTQIA+ gemeenschap Will Ferdy is bekend van liedjes als o.a. “Christine” (“Mijn vriend”) en “Belijdenis”. Hij was ook de eerste artiest die de chansons van Jacques Brel in het Nederlands vertaalde én zong. Al had zijn toenmalige platenfirma haar twijfels of “De stervende” (vertaling van Brels “Le Moribond”) zou aanslaan werd het een grote hit. Ook zijn opnames op basis van gedichten van Guido Gezelle werden een mijlpaal in zijn carrière – wie kent bijvoorbeeld niet “Het Schrijverke”?

Will overleed op 8 november 2022 op 95-jarige leeftijd. Hij beëindigde zijn welgevulde carrière, die begon in 1948, in schoonheid in 2014. Zijn afscheidsconcert werd vereeuwigd op de dvd “Will Ferdy – Mijn leven”, die tevens een documentaire over zijn leven en carrière bevat én een cd met zijn grootste successen.

Ter gelegenheid van zijn geboortedatum (9 maart) organiseert Eric Smets, manager van Will, een herdenkingsconcert in het Theatercafé van het Antwerpse Fakkeltheater op zaterdag 11 maart. Tal van gewaardeerde collega’s van Will brengen zijn songs, evenals nummers uit hun eigen repertoire met een link naar de carrière en het leven van Will. Velen van hen hebben in het verleden trouwens met hem samengewerkt.

Met dit gevarieerd aanbod van artiesten wordt dit een waardig, boeiend en uniek eerbetoon: Martine Dams, Jürgen De Smet & Gladys De Mol, Lissa Lewis, Kristina Meganck, De Melando’s, Yvette Ravell, Danny Sinclair, Lilly West en Sam Verhoeven.

Presentatie: Roger Nupie.

Tickets: www.fakkeltheater.be

Foto: SVH