GINA BRONDEEL van X-session maakt musicaldebuut in “Pocahontas”

Delen met je netwerk?

Na drie jaar is het zover in Theater Elckerlyc: producent Backstage Producties lanceert de nieuwste musicalcreatie POCAHONTAS DE MUSICAL in aanwezigheid van creatives en hoofdcast. James Cooke, producent en artistiek leider mocht meteen ook enkele opvallende wissels aankondigen. Floris Devooght zal deze nieuwe musical regisseren en Gina Brondeel, voormalig zangeres bij de jaren ’90 hitsensatie X-session, neemt de rol van de moeder van Pocahontas op zich. Brahim kan er helaas niet meer bij zijn wegens agenda-overlapping. Gelukkig blijven Silke Mastbooms, Juan Gerlo, Giovianni Kemper, Ivan Pecnik, Kobe Van Herwegen en Stijn Proesmans wel stevig aan boord in de hoofdcast. 

James Cooke is enthousiast over de samenwerking met Gina Brondeel: “De beelden van Gina aan de zijde van Gene Thomas in de X-sesssion hitmachine staan nog steeds op mijn netvlies gebrand. Heel Vlaanderen kent de zang-, dans- en entertainment skills van Gina. Na X-session was ze bijvoorbeeld te zien met een gastrol in verschillende TV-series. Kortom Gina beheerst alle nodige podiumdisciplines om te schitteren als moeder van Pocahontas in onze eigen musicalcreatie.”

Het verhaal van Pocahontas werd wereldwijd bekend door de Disneyfilm, maar is nu voor de allereerste keer te zien in het theater. Kom in de paasvakantie kijken naar een prachtige familiemusical met alle gekende ingrediënten: een meeslepend verhaal, magische muziek, indrukwekkende decors, een groots ensemble, veel humor en af en toe een traan. Pocahontas vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige Indiaanse prinses en de ontdekkingsreiziger John Smith. Als deze laatste voet aan wal zet in de ‘nieuwe wereld’ raakt hij onmiddellijk in conflict met de lokale indianenstam. Tijdens één van zijn verkenningstochten leert hij Pocahontas kennen. Zij laat hem inzien dat indianen niet zomaar ‘wilden’ zijn en dat de aarde meer is dan iets dat je alleen kan bezitten. Een oorlog tussen de kolonisten en de indianen is echter onafwendbaar en als John Smith gevangen genomen wordt, zal de liefde meer dan ooit als wapen in de strijd geworpen worden…

POCAHONTAS DE MUSICAL gaat in première op zaterdag 8 april in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85-87, 2000 Antwerpen
Van 8 t.e.m. 16 april 2023. 

Capitole Gent, Graaf van Vlaanderenplein 5, 9000 Gent
13 en 14 mei 2023 om 11u00 en 15u00.

Productie: Backstage Producties
Script: Tijl Dauwe
Muziek: Sam Verhoeven
Regie: Floris Devooght

Met o.a. Silke Mastbooms, Guan Gerlo, Kobe Van Herwegen, Giovanni Kemper, Ivan Pecnik, Gina Brondeel en Stijn Proesmans

Info: www.backstage-producties.be 

Foto: SVH