PAT KRIMSON wint The Golden Hasselt Awards 2023

Delen met je netwerk?

Na o.a. Jos Tuts, Matteo Simoni, Dana Winner, Axelle Red en Armand Schreurs, is het dit jaar de beurt aan Pat Krimson om The Golden Hasselt Awards (TGHA) 2023 mee naar huis te nemen. De populaire dj, producer, frontman van 2 Fabiola en bezieler van de voormalige Hasseltse discotheek Ritz, later Atmoz, krijgt deze prijs voor zijn jarenlange inzet en bijdrage aan de artistieke uitstraling van Hasselt. Patje Krimson, geboren in Hasselt, neemt op zaterdag 7 oktober 2023 de prijs in ontvangst tijdens de eerste lustrumeditie van TGHA, die in de Hasseltse feestzaal Lorka plaatsvindt. Michiel Janssens krijgt die avond de jongerenaward. Vanaf 19u00 kan het publiek meegenieten van een showavond in Broadwaystijl en zijn er optredens van Günther Neefs, Isabelle A, Willy Claes, Ben Lambrechts, Vittorio Simoni, Michelle Trautner en dansschool Level Up, Marijn Devalck en de Yentl Bigband. Tussendoor wordt er een driegangendiner geserveerd. Voor tickets en info kan je telefonisch terecht bij initiatiefnemer Frans Billen op 0475 35 55 93 of 011 35 25 08.

Het zijn mensen die in Hasselt geboren of er woonachtig zijn die bekend Hasselaar Frans Billen als initiatiefnemer van The Golden Hasselt Awards jaarlijks in de bloemetjes zet. “Op zo’n avond willen we graag die mensen huldigen die op een bijzondere wijze aan de artistieke uitstraling van de stad hebben bijgedragen”, zegt hij enthousiast. 

Inmiddels is het lijstje van TGHA-winnaars indrukwekkend, met Matteo Simoni en Jos Tuts (2018), Axelle Red (2019), Dana Winner (2020) en Armand Schreurs (2022). Sinds 2019 wordt er jaarlijks ook een Jongerenaward uitgereikt, die inmiddels werd gewonnen door Vincent Seys (2019), Emmy d’Arc(Ine Tiolants) (2020) en Wannes Lacroix (2022). 

Op zaterdag 7 oktober 2023 worden TGHA en de Jongerenaward al voor de 5de keer uitgereikt en dit keer mogen Pat Krimson en Michiel Janssens de prijzen in ontvangst nemen. Juryvoorzitter Jos Dessers: “Pat Krimson heeft een opmerkelijk parcours in de muziekwereld afgelegd. In 1989 begon hij als promotor bij een platenfirma en was hij oprichter van het populaire Dance Opera-label. Eén jaar later scoorde hij met Leopold 3 al zijn eerste hits, zoals ‘Zomernacht’ en ‘Volle maan’. Daarna kwam 2 Fabiola, de pop-dance band die hij vormde met Zohra en goed was voor nationaal en internationaal succes met nummers als ‘Play this song’, ‘Lift U up’ en ‘Freak Out’. Ook solo als Pat Krimson en met het project Nuncawas Patje erg succesvol. Na 8 jaar Ibiza, waar hij zichzelf heruitvond, maakt hij in 2008 zijn comeback op ‘I love the 90’s – The party’ dat in de Hasseltse Trixxo Arena plaatsvond. Pat Krimson lag ook mee aan de basis van het succes van discotheek Ritz. Aan de kanaalkom organiseerde hij daar ook zijn populaire Atmoz-party’s. De herstart van 2 Fabiola, wat hij dit keer samen deed met Loredana De Amicis, de vrouw waarmee hij onlangs op Valentijn in het huweljiksbootje staptje, was een voltreffer. Het duo scoorde in 2014 de Zomerhit met ‘She’s After My Piano’. Nog steeds is de in Hasselt geboren man succesvol in binnen- en buitenland. Net daarom verdient hij deze prijs!” 

Ook over de winnaar van de Jongerenaward is Jos Dessers enthousiast: “Musicalartiest Michiel Janssens studeerde af aan de afd. Woordkunst-Drama aan de Provinciale Kunsthumaniora te Hasselt. Daarna vervolgde hij zijn studies aan de Guilford School of Acting (Verenigd Koninkrijk), waar hij in 2018 het diploma van Bachelor in Arts, Musical Theatre behaalde. Michiel heeft in grote producties meegespeeld zoals ‘Tanz der Vampire’, ‘Cats’ en ‘SpongeBob’. In deze laatste musical speelde hij de hoofdrol, met voorstellingen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Verleden jaar nam Michiel deel aan het VTM-programma ‘I Can See Your Voice’. Momenteel repeteert hij voor de bekende musical ‘Starlight Express’ van Andrew Lloyd Webber. Deze 26-jarige musicalartiest is bij ons helaas niet zo bekend, maar we gaan zeker nog veel van hem horen.”

De 5de The Golden Hasselt Awards worden aan Pat Krimson en Michiel Janssens uitgereikt op zaterdag 7 oktober 2023 in de Hasseltse feestzaal Lorka. Vanaf 19u00 bent u er welkom voor een receptie, met aansluitend een showavond in Broadwaystijl met optredens van Günther Neefs, Isabelle A, Willy Claes, Ben Lambrechts, Vittorio Simoni, Michelle Trautner en dansschool Level Up, Marijn Devalck en de Yentl Bigband. Tussendoor kan het publiek genieten van een driegangendiner, inclusief drank tot middernacht. Tickets kosten 95 euro per persoon. Voor meer info en reservatie kan u telefonisch contact opnemen met organisator Frans Billen via  0475 35 55 93 of 011 35 25 08. 

Foto: SVH