THE DINKY TOYS zijn na 6 jaar terug met nieuwe single ’69’

Delen met je netwerk?

De legendarische Vlaamse popgroep The Dinky Toys, met Cocojr. aan het roer, is helemaal terug van weggeweest. De hitmachine uit de jaren ’90 heeft weer muzikale goesting en dat zal Vlaanderen geweten hebben. 6 jaar na hun vorige comeback single ‘The Sweetest Hangover’ brengen The Dinky Toys nu ’69’ uit, een vrolijke, zomerse song met de nodige reggae-vibes. En die titel is niet zomaar gekozen, want Cocojr. gaat graag op zoek naar verbanden. En die zijn er.

Cocojr. is altijd al gefascineerd geweest door de figuur Bob Marley in al zijn facetten. Exact 50 jaar geleden brachten Bob Marley & The Wailers ‘Catch A Fire’ uit, de plaat die het genre ‘reggae’ introduceerde bij het rockpubliek en de muziek uit Jamaica internationaal op de kaart zette. The Dinky Toys haalden twintig jaar later een 9de plaats in de Ultratop met hun versie van ‘Three Little Birds’. Op 22 april 1978 riep Bob Marley tijdens het ‘One Love Peace’-concert in Kingston twee politieke aartsvijanden op het podium en liet ze elkaar de hand reiken met ‘one love’ als boodschap. Precies 45 jaar later (4+5=9) lanceren The Dinky Toys ’69’.

Bob Marley werd geboren op 6 februari 1945 (6+2+1+9+4+5=27 en 2+7=9) en overleed 42 jaar geleden (4+2=6) op 36-jarige leeftijd (3+6=9). Cocojr. werd geboren op 11 november 1964 (1+1+1+1+1+9+6+4=24 en 2+4=6).

Alle puzzelstukjes passen mooi in elkaar en alles verwijst naar ’69’. Toeval? Wie zal het zeggen.

’69’, de nieuwe single van The Dinky Toys, is vanaf nu beschikbaar.

Foto: SVH