KOEN CRUCKE & MARTINE JONCKHEERE spelen showbizzkoppel in nieuwe kerstkomedie

Delen met je netwerk?

Het Farcetheater heeft Koen Crucke & Martine Jonckheere kunnen strikken voor hun nieuwe kerstkomedie. Het heet geheel toepasselijk ‘Kerst met krukken’. In het stuk wil een showbizzkoppel met vrienden kerstavond vieren. Maar zoals dat gaat in een klucht, loopt dat al snel uit de hand.

Het Farcetheater brengt deze winter opnieuw een kerstkomedie. Deze keer is dat ‘Kerst met krukken’ mét Koen Crucke en Martine Jonckheere in de hoofdrollen. De regie en het script is in handen van Chris Van Espen.

Het speelt zich af in een chalet in de Ardennen in 1952. Een glamoureus showbizzkoppel, gespeeld door Crucke & Jonckheere, heeft daar afgesproken om met de bevriende manager en zijn vrouw kerstavond te vieren. Door allerlei omstandigheden loopt het gezellig diner al snel uit de hand: overspel, misverstanden, een hoogzwangere vrouw, een dronken kerstman, vliegende kalkoenen… Ook Donaat Deriemaeker, Anthony Van Caeneghem, Lieve De Coninck, Anne Van Opstal & Jan Verleyen schuiven bij aan tafel. Alle
ingrediënten dus voor een fantastisch kerstdiner!

Koen Crucke is alvast heel blij om mee te spelen bij Het Farcetheater. “Ik ben namelijk gek op komedie”, vertelt hij. “In de Opera speelde ik ook talloze buffo-rollen en die personages hebben allemaal een erg komische inslag. Voor mij is het zonder meer een cadeau en ook een beetje thuiskomen.” Ook kijkt hij ernaar uit om met Martine Jonckheere samen te spelen. “Ze is een zalige madam en ik ben er zeker van dat wij een bijzonder fijne tijd tegemoet gaan”, zegt de acteur. “Ik heb nu al het gevoel dat het klikt tussen ons, dus dat zou vonken moeten geven.”

TICKETS & INFO
‘Kerst met krukken’ speelt van 8 december 2023 t.e.m. 14 januari 2024 op verschillende plaatsen in Vlaanderen. Tickets en info via www.farcetheater.be

Foto’s: SVH