Zie foto’s. Theaterwereld neemt afscheid van acteur RONALD VAN RILLAER

Delen met je netwerk?

Op het Schoonselhof in Wilrijk namen vrienden en familie vanmiddag afscheid van tv-acteur en theatermaker Ronald Van Rillaer.  Bekijk hier enkel foto’s! Van Rillaer stierf op 10 juli in het ziekenhuis, nadat hij een val maakte op 6 juli tijdens een wandeling in het Rivierenhof, vlakbij bij zijn woning in Deurne. Hij liep een hersenbloeding op, belandde in een coma en zijn toestand verbeterde niet meer. Maandagmiddag 10 juli werd beslist hem vredig te laten inslapen. Hij werd 70 jaar.

Ronald Van Rillaer is bij het brede publiek bekend als vertolker van Lambik in onder meer de musical van “Suske en Wiske”. Hij werkte ook mee aan tientallen andere theaterstukken, musicals en kindervoorstellingen.

Van Rillaer ontwierp ook straat- en bedrijfsanimaties voor het productiehuis Look & Smile, gevestigd in Deurne. Zijn laatste theaterproductie was de monoloog “Diego”, over Diego Rivera, de man van kunstenares Frieda Kahlo, die hij vorig jaar nog opvoerde.

Hij speelde ook tal van gastrollen in televisiereeksen als “Thuis”, “Familie”, “Wittekerke” en “Zone Stad” en had een vaste rol in “Kaat & Co”.

Foto: SVH