Uitbundig koningspaar feest mee met DE ROMEO’S tijdens het 20ste Bal National

Delen met je netwerk?

Op de vooravond van onze nationale feestdag vonden opnieuw duizenden mensen de weg naar het Vossenplein in de Marollen waar dit jaar al voor de 20ste keer het populaire Bal National werd gevierd. Koning Filip en koningin Mathilde waren, naar goede gewoonte, aanwezig op het feest dat draait rond folklore, muziek en optredens. Samen met het publiek ging het koningspaar helemaal uit z’n dak toen De Romeo’s op het podium verschenen. Voor Chris Van Tongelen, Davy Gilles en Gunther Levi, die met De Romeo’s dit jaar ook hun 20ste verjaardag vieren, was de eerste keer dat ze op het Bal National stonden én voor ons koningspaar mochten optreden. “De sfeer was écht ongezien. We twijfelden vooraf of de mensen wel gingen meezingen met ‘Viva De Romeo’s’ en onze andere meezingers, maar dat was onterecht. Alle Belgen, Brusselaars, Vlamingen én Franstaligen hebben er tijdens ons optreden één groot feest van gemaakt. Het applaus en de warme reacties na afloop waren ongelofelijk”, zegt Davy Gilles. Op beelden, die ondertussen op sociale media rondgaan, is te zien hoe koning Filip en koningin Mathilde zelf ook uit de bol gaan tijdens het optreden van De Romeo’s. “Na afloop hebben we hen voor het eerst nog even kort ontmoet. Ze feliciteerden ons met het optreden, maar ook onze 20ste verjaardag. Het voelde écht alsof ze ons kenden”, zegt Gunther Levi. “Integendeel, net als het Bal National voelde het voor ons aan als één warm bad. Door agenda-issues heeft het lang geduurd voor we hier konden optreden, maar het zal zeker niet de laatste keer zijn. Met een brede glimlach gaan we naar huis. Dit was ook weer een mooie opwarmer voor ons jubileumconcert ’20 Jaar De Romeo’s’ dat we op zaterdag 2 december 2023 uitgebreid vieren in ’t Kuipke Gent”, voegt Chris Van Tongelen er nog aan toe. 

Foto: SVH