Opnames speelfilmdebuut “Jonge Harten” van ANTHONY SCHATTEMAN gestart

Delen met je netwerk?

Vorige week zijn de opnames van de langspeelfilm JONGE HARTEN, het debuut van Anthony Schatteman, gestart. De film neemt je terug mee naar het gevoel van die eerste keer verliefd zijn, waar je hele wereld echt op zijn kop staat. De hoofdrollen worden vertolkt door twee nieuwkomers Lou Goossens en Marius De Saeger, bijgestaan voor de volwassen rollen door Geert Van Rampelberg, Emilie Deroo en Dirk Van Dijck. Anthony schreef ook het scenario en op de set zijn ook zijn vaste crew DOP Pieter Van Campe en art direcor Kato Bulteel er bij. JONGE HARTEN is een productie van Polar Bear (Xavier Rombaut) in coproductie met het Nederlandse Family Affair Films. De opnames vinden plaats van 17 juli tot 28 augustus, over heel België. 

Jonge Harten vertelt het verhaal van Elias (13 ) die zich aangetrokken voelt tot zijn nieuwe buurjongen, de hippe Alexander (14). Hij beseft dat dit de eerste keer is dat hij écht verliefd is. De confrontatie met zijn vrienden, zijn zogenaamde liefje Valerie, zijn vader die als schlagerzanger optreedt en zijn begripvolle mama brengen meer vragen dan antwoorden. Kiest Elias voor zichzelf en de liefde of niet?

Anthony Schatteman regisseerde onlangs nog de internationale reeks NORTHERN LIGHTS (LIONSGATE – Productie i.s.m. België en Ierland) die later op Streamz zal verschijnen en co-regisseerde de tragikomische miniserie LEEF. Hij stond eveneens in voor de regie van de online jeugdreeksen PANNA en 2DEZIT. Schattemans’ carrière startte in 2012 toen hij met zijn eindwerk KUS ME ZACHTJES, de HUMO – award won op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven. 
 
JONGE HARTEN is een productie van Polar Bear, in coproductie met Family Affair Films en KETNET. De film kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), de Tax shelter maatregel van de Belgische federale overheid via Mohow en de Nederlandse production incentive.
 
De film komt in het voorjaar van 2024 uit in de bioscoop.

Foto: SVH