Vijftig skattige verhalen in ‘Miauwkes’ van VERONIQUE PUTS

Delen met je netwerk?

Sensatie in de kattenmand!
Beer, een jonge kater met een chocoladekleurige vacht, doet zijn intrede. Cootje vindt de nieuwkomer vooral een druktemaker die haar leven komt verstoren. Ze begint meteen aan de opvoeding en zet Beer met rake snorlappen op het juiste spoor. En het onvermijdelijke gebeurt: Melkmuil en Scheefsnor worden eerst dikke vrienden en daarna partners in crime. Ze delen zelfs hun verse muizen!

Een skattig boek
De boeken van Veronique Puts zijn een plezier voor het oog en verwarmen het hart. Kattenvrienden genieten van haar column Miauwkes in Dag Allemaal (BE) en Majesteit (NL). De bijpassende humoristische illustraties zorgen voor een glimlach vol herkenning.

Beer en Cootje klimmen voor het oog van de camera in bomen en op daken, werken zich in de nesten en komen uit kasten. Maar aan het einde van elke mooie kattendag wacht er een smakelijk bakje eten en een warme schoot.

“Als ik Beers dekentje naar Cootje breng, hou ik mijn adem in. Cootje ruikt aandachtig en met volle concentratie aan het textiel. Grote ogen. En dan komt het. Een lange, indrukwekkende grom, diep uit haar keel. Her Majesty is not amused. At all.”

Op 11 september 2023 wordt voor de achtste keer de Miauwkes Award overhandigd aan de Dierenheld van Vlaanderen. De Award gaat elk jaar naar een persoon die zich belangeloos inzet voor dieren in nood. De Miauwkes Award wordt uitgereikt door de Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts.

Verschijnt 7 september 2023
Uitgeverij Manteau
ISBN: 9789022340769
Hardcover – 160 p. – € 25,00

Foto: SVH