Zie foto’s. Ereburgerschap voor ROLAND LIBOTON en JOS VERBEECK

Delen met je netwerk?

Oud-veldrijder Roland Liboton en voormalig topjockey Jos Verbeeck kregen vanavond het ereburgerschap van de stad Aarschot. De stad zette de twee in de bloemetjes voor hun bijdrage aan het positieve imago van Aarschot. Het ereburgerschap werd uitgereikt door burgemeester Gwendolyn Rutten (Open Vld). De viering vond plaats in het Aarschotse CC Het Gasthuis. Bekijk hier het fotoverslag!

Rillaarnaar Roland Liboton verzamelde als veldrijder een indrukwekkend palmares. Hij won maar liefst 156 wedstrijden waarvan 21 voor de Superprestige, een klassement dat hij driemaal won. Vijf keer werd hij wereldkampioen veldrijden: in 1978 (amateurs), 1980, 1982, 1983 en 1984. In 1981 behaalde hij de tweede plaats op het wereldkampioenschap. Van 1980 tot 1989 werd hij tien keer na elkaar Belgisch kampioen veldrijden.

Voormalig topjockey Jos Verbeeck (Wolfsdonk) begon zijn carrière op jonge leeftijd. Zijn talent werd snel opgemerkt. Rond zijn veertiende reed hij al grote koersen in Waregem, Tongeren, Oostende, Kuurne en Sterrebeek. In totaal won hij zowat 8.000 wedstrijden, waarvan een 3.300- tal in Frankrijk. Hij won vier keer de Prix d’Amérique, vier keer de Sulky d’or en twee keer de Grote Prijs van Wallonië. Zijn vele overwinningen maakten hem tot een van de meest gewilde jockeys in Europa.

Foto: SVH