Cast repeteert volop voor ACHTER DE SCHERMEN

Delen met je netwerk?

Theatermaker één zee, kondigde enkele maanden geleden een prachtige eerste productie aan: ACHTER DE SCHERMEN met Carry Goossens en Frans Maas in de hoofdrollen. Het gaat om een bewerking van The Dresser van Ronald Harwood, een stuk over liefde, over humor, over absolute toewijding en over triomf. Carry speelt de rol van ’the dresser’, Frans speelt als Sir de rol van de oudere Shakespeare-acteur en ‘her Ladyship’ Ann De Winne  is Sir’s jarenlange minnares. Leen Dendievel als Madge, Erik Goris als Geoffrey  en Eve Van Avermaet als Irene. Ondertussen zit de cast in de generale week, hét moment dat alles samen komt. Regisseur Rikkert Van Dijck neemt de taak op zich om de eersteling van één zee in goede banen te leiden. Carry Goossens had dit stuk al zeer lang op zijn “wish”-list staan om te spelen. Met Achter De Schermen stappen ze in de voetstappen van enkele grote internationale acteurs waaronder recent nog in de verfilming met Anthony Hopkins en Sir Ian McKellen. Marc Cnops, een tijdlang directeur van het Raamtheater, realiseert het ingenieuze decor van deze Achter De Schermen, waar het publiek een mooie inkijk krijgt in de loge van de grote acteur. Regisseur Rikkert Van Dijck wordt geassisteerd door aanstormend talent Mathieu Van Nieulande.

ACHTER DE SCHERMEN  is te zien in het Fakkeltheater vanaf 10 november 2023 en zal door Vlaanderen touren vanaf januari 2024. 

KORTE INHOUD 

Engeland, Londen 1942, Tweede Wereldoorlog
Een reizend theatergezelschap dat alleen Shakespeare speelt, probeert verstrooiing en cultuur te brengen tussen alle chaos en ellende. De steracteur en zijn assistent zijn onafscheidelijk verbonden. De acteur voert zijn strijd, de assistent anticipeert. De wereld probeert te overleven. De steracteur ook. De assistent probeert hem te helpen, achter de schermen.

CAST
Carry Goossens : Norman, the dresser
Frans Maas : Sir
Ann De Winne : Her Ladsyhip
Leen Dendievel: Madge
Erik Goris: Goffrey
Eve Van Avermaet: Irene

CREATIEF TEAM
Regie & herbewerking script : Rikkert Van Dijck
Scenografie, decor, licht : Marc Cnops
Kostuums : Marie Dries
Fotografie : Lieven Dirckx
Ontwerp & visualisatie : Tom Boute

Info en tickets: www.eenzee.be.  

Foto: SVH