Filmfestival Oostende 2024 haalt internationaal geprezen acteurs van THE COUPLE NEXT DOOR naar Oostende

Delen met je netwerk?

Filmfestival Oostende (FFO) kondigt met trots de Europese première aan van Belgisch regisseur Dries Vos zijn nieuwste werk: ‘The Couple Next Door’. De internationale sterrencast – met onder andere Sam Heughan (‘Outlander’), Eleanor Tomlinson (‘Poldark’), Jessica De Gouw (‘The Secrets She Keeps’) en Alfred Enoch (‘How to Get Away with Murder’) – komt de reeks aan het publiek voorstellen op zondag 28 januari.

Bekend om zijn uitmuntende acteerprestaties en charismatische aanwezigheid heeft Sam Heughan zich gevestigd als een geliefd en veelzijdig acteur. Met een indrukwekkend palmares, waaronder zijn iconische rol als Jamie Fraser in de bekroonde serie ‘Outlander’, heeft Heughan een internationaal publiek veroverd en talloze prijzen gewonnen. In ‘The Couple Next Door’ staat Sam Heughan naast Eleanor Tomlinson, Jessica De Gouw en Alfred Enoch die ook zullen aanwezig zijn voor de première. Eleanor Tomlinson verwierf bekendheid met haar rol als Demelza Poldark in de historische dramaserie ‘Poldark’. Daarnaast schitterde ze in de fantasy-avonturenfilm ‘Jack the Giant Slayer’ en in de historische dramaserie ‘The White Queen’. Jessica De Gouw maakte naam met haar rol als Agatha Fyfle in de psychologische thrillerserie ‘The Secrets She Keeps’. Alfred Enoch is bekend van zijn rol in de ‘Harry Potter’-franchise en hij oogstte lof voor zijn rol als Wes Gibbins in de juridische misdaadserie ‘How to Get Away with Murder’.

De reeks werd geschreven door David Allison en is een regie van Dries Vos. De Vlaamse regisseur maakt internationaal furore en is onder meer bekend van ‘De Dag’, ‘Billie vs. Benjamin’ en de Britse adaptatie van ‘Professor T’. Vos produceerde ‘The Couple Next Door’ met zijn pas opgerichte Vlaamse productiehuis Happy Duck Films en filmde de reeks met een volledig Vlaamse crew in België.

‘The Couple Next Door’ belooft een zinderend psychologisch drama te worden dat de verstikkende sfeer van een buitenwijk en de gevolgen van het najagen van je donkerste verlangens verkent. De reeks ging eerder al in première tijdens de BAFTA’s in London.

Ter ere van hun bezoek aan Oostende worden Dries Vos en de cast gehuldigd met een ster op onze prestigieuze Walk of Fame. Deze speciale erkenning op de drukbezochte zeedijk markeert hun uitzonderlijke bijdrage aan de wereld van film en televisie.

‘The Couple Next Door’ vertelt het verhaal van Evie die met haar partner Pete verhuist naar een chique Engelse buitenwijk. Al snel bevinden ze zich in een wereld van glurende buren en statusangst. Ze raken intens bevriend met Danny en Becka, de buren ‘next door’. De spanning tussen de twee koppels is al snel te snijden, wat de rustige buitenwijk meteen een stuk minder saai maakt. 

Tijdens FFO24 zullen de eerste twee afleveringen vertoond worden. Tickets voor deze exclusieve Gala Première op zondag 28 januari zijn vanaf nu te koop. Voor de film maakt de cast een acte de présence op de rode loper. De unieke avond sluiten we feestelijk af met een cocktail aangeboden door Campari.

Info & tickets: www.filmfestivaloostende.be

Foto: SVH