SEBASTIEN DEWAELE te zien in de fictiereeks “Styx”

Delen met je netwerk?

In het voorjaar brengt Streamz de nieuwe Streamz Original ‘Styx’ uit. De reeks is een mysterieuze misdaadreeks met horrortwist en is gebaseerd op de gelijknamige internationale bestseller van Bavo Dhooge. Deze prestigereeks heeft een internationale ambitie voor ogen: een genre-reeks voor een Vlaams én wereldwijd publiek.

In ‘Styx’ speelt Sebastien Dewaele (‘Eigen Kweek’) politieman Raphaël Styx. Hij is corrupt, zijn vrouw Isabelle heeft de echtscheiding aangevraagd en zijn kinderen zijn van hem vervreemd. Op een nacht verrast hij op de pier van Oostende een gemaskerde moordenaar die een man wurgt. Hij achtervolgt de dader, maar de moordenaar trekt een wapen en schiet Styx neer. Wanneer de zon terug opgaat boven de kille Noordzee, spoelt Styx’ lichaam aan op het strand. Leeft hij nog? Hij opent zijn ogen, maar hij voelt geen pols meer. En de kogelwonden in zijn borstkas bewijzen dat hij niet gedroomd heeft. Wie is zijn moordenaar? En hoe groot is de prijs die hij voor deze tweede kans moet betalen?

De Streamz Original ‘Styx’ is gebaseerd op de gelijknamige roman van Bavo Dhooge. Bavo Dhooge kreeg als enige Nederlandstalige misdaadschrijver drie jaar op rij de volle vijf sterren in de prestigieuze thrillergids van ‘Vrij Nederland’. De Amerikaanse publishing rechten van ‘Styx’ werden verkocht aan het prestigieuze ‘Simon & Schuster’ in New York. Zowel in het boek als in de reeks speelt Oostende een belangrijke rol. Haar geschiedenis, architectuur en vooral de band van de stad met de schilder Ensor zorgen voor een heel eigen identiteit en sfeer in de reeks.

De reeks heeft een indrukwekkende ensemblecast bestaande uit bekende acteurs en opkomende talenten. In de hoofdrollen vinden we Sebastien Dewaele (‘Eigen Kweek’), Koen De Bouw (‘Alter Ego’), Werner Kolf (‘Patser’), Loes Haverkort (‘Moedermaffia’), Aimé Claeys (‘1985’), Dahlia Pessemiers-Benamar (‘Assisen’), Wim Willaert (‘Eigen Kweek’) en Anemone Valcke (‘De Twaalf’). Daarnaast zien we ook Jul Goossens (‘De Twaalf’), Lilith Pas (‘wtFOCK’), Imani De Caestecker (‘De Dag’), Yassine Ouaich (‘Déjà Vu – Alles is Voorbestemd), Elena Missiaen, Serge-Henri Valcke (‘Onder Vuur’), Evgenia Brendes (‘Mocro Maffia’), Lien Wildemeersch (‘Beau Séjour’),​ Alix Konadu (‘Familie’), Mustaf Ahmeti, Anna-Marie Missoul (‘Chantal’) en Wennie De Ruyck (‘Zeevonk’).

‘Styx’ werd geschreven door Michel Sabbe (‘Spitsbroers’ en ‘Vermist’) en geregisseerd door Jeroen Dumoulein (‘Chantal’ en ‘Gent West’). De reeks is een productie van Eyeworks en zal in het voorjaar exclusief te zien zijn op Streamz.

Foto: SVH