MANOU KERSTING te horen in film WONKA

Delen met je netwerk?

Op 13 december brengt Warner Bros. Pictures de live action film WONKA uit in zowel de originele als de Vlaams gesproken versie.

In deze onweerstaanbare, fantasierijke film, met in de titelrol Timothée Chalamet, maken we kennis met een jonge Willy Wonka, die allerlei heerlijke ideeën heeft en vastbesloten is de wereld stapje voor stapje lekkerder te maken. Naast Chalamet zien we ook Hugh Grant, Sally Hawkins, Olivia Coleman, Jim Carter en Rowan Atkinson. Ook Ini Massez, 

Om deze topcast tot zijn recht te laten komen, werden ook voor de Vlaamse gedubde versie sprankelende namen ingezet. Maksim Stojanac leidt de dub als Willy Wonka, maar daarnaast horen we ook Roald Dahl-fans Bent Van Looy en Goedele Wachters. Verder spreekt Loïc Van Impe enkele achtergrond personages in zowel de Vlaamse als de Franstalige versie. Daarnaast horen we ook Ini Massez, Manou Kersting, Maureen Vanherberghen en Yemi Oduwale. De stemmenregie is in handen van Govert Deploige. 

“Wonka” is gebaseerd op het iconische personage in “Charlie and the Chocolate Factory”, Roald Dahl’s meest iconische kinderboek en een van de bestverkochte kinderboeken aller tijden. De film laat zien op welke wonderbaarlijke wijze ’s werelds grootste uitvinder, goochelaar en chocolatier de geliefde Willy Wonka werd die we nu allemaal kennen.

Maksim Stojanac leidt de dub als Vlaamse stem van Wonka: “Willy Wonka spelen was oprecht één van de leukste dingen die ik heb mogen doen. Ik mocht zo een interessant en liefdevol personage vertolken. En de film is zo zo mooi. We hebben gelachen, traantjes weggepinkt maar vooral ons geamuseerd met het inspreken van de film.” 

Bent Van Looy spreekt de stem in van een Oempa Loempa: “De verhalen van Roald Dahl hebben me gemaakt tot de man die ik ben. Wonka bouwt daarop verder, onder het toeziend oog van de makers van de magische Paddingtonfilms, een beertje dat ik héél goed ken!”

Goedele Wachters vertelt: “Als kind was ik hele grote fan van “Charlie and the Chocolate Factory”. Later las ik de boeken van Roald Dahl vol enthousiasme voor aan mijn twee kinderen. Ze hingen aan mijn lippen, zéker als ik  “stemmetjes deed”. Ik hoefde dan ook geen seconde te twijfelen toen ze me vroegen om een stemmetje te zijn in de Wonka-film. Sowieso iets waar ik stiekem altijd al een beetje van droomde. Met veel trots ben ik de Vlaamse versie van Miss BonBon!”. Miss BonBon is de secretaresse van Slugworth, een machtige chocolatier die samen met zijn vermeende rivalen een Chocoladekartel heeft gevormd en er samen altijd in is geslaagd om de concurrentie te verslaan.
 
Loïc Van Impe sprak dankzij zijn tweetaligheid zowel de Vlaamse als de Frans-gedubde versie in. Hij is te horen in meerdere achtergrondpersonages. “Als kind droomde ik er van om in een zwembad vol chocolade te dobberen. De wondere wereld van Wonka triggert altijd om me terug kind te voelen. En kijk, nu heb ik zelfs een mini-aandeel in zowel de Vlaamse als de Franstalige versie. Ik kan daar als trotse Belg alleen maar fier en dankbaar om zijn. Bovendien hoopte ik dat de 0empa Loempa’s echt zouden zijn. Ergens geloof ik nog steeds dat ze bestaan.”Loïc Van Impe.

Foto: SVH