Regisseur en acteur JAN VERBIST overleden

Delen met je netwerk?

De Lierse regisseur en acteur Jan Verbist (80) is overleden. Hoewel hij geregeld opdook op tv als acteur, was hij vooral actief als regisseur. Hij regisseerde bijna alle Caals & Van Vooren-revues en in de tv-wereld werkte hij als regisseur mee aan “Bompa”, “Drie mannen onder één dak”, “Chez bompa lawijt”, “Nonkel Jef” en “Lili en Marleen”. Als acteur was hij bekend door zijn gastrollen in populaire series zoals “Spoed”, “Aspe”, “FC De Kampioenen”, “Heterdaad”, “Witse, “Wittekerke” en vele andere. Hij was sinds 1964 verbonden aan het Koninklijk Jeugdtheater in Antwerpen. Zo werkte hij o.a. voor het Fakkeltheater, De Komedie Compagnie, Reizend Volkstheater en NTG, regisseerde hij meer dan dertig blijspelen voor het Echt Antwaarps Theater. 

Foto: SVH