SERGIO QUISQUATER brengt de eighties helemaal terug met “Someday”

Delen met je netwerk?

De immer schalkse en energieke publieksfavoriet Sergio Quisquater laat terug van zich horen met een nieuw werk. Eerder dit jaar presenteerde Sergio het aanstekelijke ‘Supermagnifique’ met een opmerkelijke arty videoclip, waarin zijn liefde voor de jaren tachtig duidelijk te horen en te zien was. Het nummer bleek in te slaan als een bom op de talrijke optredens. De nieuwe single ‘Someday’ gaat verder op het ingeslagen zelfbenoemde ‘dancewave’-pad en wordt aanstaande vrijdag 8 december 2023 op de wereld losgelaten. 

“Ja, ‘Supermagnifique’ heeft nogal iets in beweging gebracht. Dat hadden Jan (nvdr: Vervloet, Fiocco) en ik vooraf niet gedacht wanneer we de song samen schreven. Elke keer als ik deze live breng, gebeurt er iets magisch in de zaal. Het is en blijft natuurlijk ook een genre waar ik mij helemaal thuis in voel. De muziek uit de 80’s en zeker de New Wave hebben een speciaal plaatsje in mijn hart. Het is des te plezanter om dat gevoel en die geluiden van toen te vertalen naar nu. En dan jong en oud daarop helemaal los te zien gaan. (lacht) ‘Someday’ is in die zin een perfecte opvolger van ‘Supermagnifique’, en het nieuwe nummer werd ditmaal geschreven door het beloftevolle productieteam van Wouter Baustein en Nick Martinet. De internationale sound blijft helemaal overeind én met een vette knipoog naar Touch of Joy hebben we ook een vrouwelijke vocal in het nummer gestoken”, aldus Sergio.

In de gestileerde videoclip door Cameraworks is inderdaad ook de getalenteerde actrice-danseres Lucie Ropers van haar mooiste kant te bewonderen. Sergio legt uit: “Neenee, Lucie is niet de echte zangeres en ‘Someday’ is ook geen duet. Het nummer vroeg gewoon om een vrouwelijke stem en dan hebben we dat gedaan hé (lacht). Lucie hebben we gevraagd om te figureren in de clip om de mensen ook iets te geven. Anders moeten ze een hele tijd op mijn kop zitten zien (bulderlacht). Nee serieus, Lucie is écht een talent en ik ben er zeker van dat we nog van haar gaan horen. Ik ben dan ook blij en fier om haar dit podium te kunnen geven.”

‘Someday’ van Sergio Quisquater komt met een waarschuwing in de bijsluiter: wie eenmaal luistert, krijgt het refreintje de komende dag niet meer uit zijn/haar hoofd. U weze gewaarschuwd! 

De nieuwe single ‘Someday’ van Sergio Quisquater verschijnt op het label Fidello en is vanaf vrijdag 8 december 2023 overal digitaal beschikbaar.

Foto: SVH