Zie foto’s. Musical A CHRISTMAS CAROL in première

Delen met je netwerk?

Vanavond ging de Vlaamse musicalversie van “A Christmas Carol” in première in de Gentse Capitole. Heel wat bekende Vlamingen passeerden op de rode loper. Bekijk hier het fotosfeerverslag!

Deep Bridge maakt een hedendaagse familievoorstelling, gebaseerd op en met respect voor het oorspronkelijke verhaal van Charles Dickens. Stany Crets schreef een nieuw script, doorspekt met de nodige humor en een vleugje romantiek, en er werd nieuwe muziek gecomponeerd.

Met o.a. Lucas Van den Eynde als de verbitterde vrek Ebenezer Scrooge, Hans Van Cauwenberghe die na 22 jaar zijn comeback maakt op de musicalplanken (Bob Cratchit) en de 13-jarigen Mauro Degroote (speelt première) en Matthijs Vochten die afwisselend de rol van de iconische Tiny Tim vertolken.

Het verhaal

Voor bankier en wisselaar Ebenezer Scrooge draait bijna zijn hele leven alleen maar om geld. Liefde, familie en vriendschap lijkt hij te verafschuwen. Op kerstavond stemt Scrooge onwillig in met een vrije dag voor zijn boekhouder Bob Cratchit, zodat Bob Kerstm is kan vieren met zijn gezin. Scrooge krijgt diezelfde avond het bezoek van de geest van zijn vroegere zakenpartner Jacob Marley. Die waarschuwt hem voor zijn lot als rusteloos, ronddwalend spook, indien hij zijn leven niet verandert. Ook de Geesten van Voorbije Kerstmis, Kerstmis Nu en Toekomstig Kerstmis passeren de revue bij Scrooge. Zij brengen hem tot nieuwe inzichten en hij verandert zijn leven drastisch. Scrooge wordt weer de zachtaardige en ja, zelfs vrijgevige man die hij was voor de dood van zijn geliefde Emily.

“A Christmas Carol” speelt nog tot en met 2 januari 2024 in Gent, op 5, 6 en 7 januari in Trixxo Theater Hasselt en vanaf 17 tot 25 februari in Stadsschouwburg Antwerpen.

Info & tickets: www.deepbrigde.be

Foto: SVH