FILMFESTIVAL OOSTENDE, SKUNK en AMENRA brengen €3.000 op voor DE WARMSTE WEEK

Delen met je netwerk?

Ten voordele van De Warmste week veilden Filmfestival Oostende (FFO), de film ‘Skunk’ en Amenra een exclusief luxe pakket in Oostende. De actie begon met een genereuze bod van €750 door R., waarna het productiehuis Czar dit bedrag verdubbelde naar €1.500. De metalband Amenra deed er nog een schepje bovenop en verdubbelde het bedrag opnieuw naar een indrukwekkende €3.000. Deze opbrengst onderstreept het belangrijke thema van De Warmste Week dit jaar: ‘Opgroeien zonder zorgen’, in teken van de film ‘Skunk’, dat de problematiek van speciale jeugdzorg in de kijker zet.

‘Skunk’, de nieuwste film van Koen Mortier, is gebaseerd op het boek van Geert Taghon over ervaringen in de forensische jeugdpsychiatrie. De film volgt het verhaal van Liam, een verwaarloosde tienerjongen, en belicht de uitdagingen van opgroeien in een omgeving getekend door drugs en geweld. Colin Van Eeckhout, de zanger van Amenra, speelt de rol van de vader en de band verzorgt de muziek voor de film.

Het exclusieve VIP-pakket dat geveild werd voor op zondag 28 januari tijdens Filmfestival Oostende 2024 omvat onder andere de filmvertoning van ‘Skunk’ met aansluitend panelgesprek, een akoestisch concert van Amenra met Meet & Greet, een luxe hotelovernachting voor twee aan zee, een rest’O cheque aangeboden door Toerisme Oostende ter waarde van 100,00 EUR en tal van goodies.

Met dit initiatief wilden FFO, ‘Skunk’ & Amenra niet alleen financiële steun bieden aan organisaties die zich inzetten voor een warme thuis voor elk kind, maar ook het belangrijke thema in de schijnwerpers plaatsen. De kernboodschap van het boek en de film is dat er meer hulp en ondersteuning nodig is voor jongeren en hun gezinnen, ten voordele van de gehele samenleving.

Over de Dag van de Jeugdzorg

Aansluitend aan de vertoning van ‘Skunk’ vindt een panelgesprek plaats met onder meer regisseur Koen Mortier, auteur Geert Taghon, pedagoog en administrateur-generaal van het agentschap Opgroeien Bruno Vanobbergen, oprichtster TEJO en gedragstherapeute Ingrid De Jonge, coördinator RADAR Care Oost-Vlaanderen Evelien Dobbelaere en kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens, gemodereerd door de Standaard journalist Marjan Justaert. Tijdens het gesprek worden problemen en uitdagingen binnen de jeugdzorg aangekaart.

De dag wordt afgesloten met een akoestisch concert van Amenra, de Vlaamse metalband die de soundtrack van de film verzorgde, in De Grote Post. Er zijn nog enkele tickets beschikbaar via volgende link.

Over ‘Skunk’ van Koen Mortier

De film volgt Liam (Thibaud Dooms), een verwaarloosde tienerjongen, die opgroeit in een context van drugs en geweld. Hij wordt in een gesloten instelling geplaatst waar hij troost vindt en goed begeleid wordt, maar toch zijn verleden niet kan loslaten.

De film werd bekroond met de Prijs van de Jeugdjury op het Tallinn Black Nights Festival en Koen Mortier kreeg ook een speciale vermelding van de Internationale Jury omwille van ‘zijn talent om authentieke momenten te creëren met cinematografische beelden en onvergetelijke, beklemmende scenes’. Natali Broods, Sarah Vandeursen, Boris Van Severen, Dirk Roofthooft en Colin Van Eeckhout vervolledigen de cast. ‘Skunk’ is vanaf 13 maart te zien in de Belgische zalen.

Info & tickets: www.filmfestivaloostende.be

Foto: SVH