ALEX BOEYE van De Strangers overleden

Delen met je netwerk?

Het laatste stichtende lid van de Antwerpse muziekgroep De Strangers, Alex Boeye, is overleden.  Hij werd 89 jaar. 

Boeye werd geboren in 1934 en studeerde aan de Antwerpse Academie voor Schone Kunsten. Later werd hij één van de stichtende leden van De Strangers, de bekende Vlaamse muziekgroep. Alex Boeye hield zich binnen de band vooral met de teksten bezig en speelde gitaar. Bovendien kon hij er zijn grafisch talent tentoonspreiden, met hoesontwerpen en illustraties voor de albums.  

De Strangers werden legendarisch dankzij hun met veel humor doorspekte en in het authentiek Antwerps gezongen covers van hits. Nummers als ‘Antwaarpe’, ‘Bij de rijkswacht’, ‘Schele Vanderlinde’ en ‘Oh mijne blauwe geschelpte’ behoren tot het collectief geheugen van heel wat Antwerpenaars.

In mei 2022 vierden De Strangers hun 70-jarig jubileum.

Foto: SVH