Zie foto’s. “MILO”-acteur SIEG DE DONCKER opent Pluktuin

Delen met je netwerk?

Vanmiddag werd voor de 5e keer de Pluktuin georganiseerd. Bloemenliefhebbers konden langsgaan op het Operaplein in Antwerpen om een boeketje van 15 tulpen samen te stellen. De pluktuin is een actie van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM), die daarmee het nieuwe bloeiseizoen op gang trapt. De Pluktuin werd om 13u geopend door de peter van de actie, presentator en “MILO”-acteur Sieg De Doncker, en Guy Vandepoel, voorzitter van VLAM. Bekijk hier het fotoverslag!

De Pluktuin is een gezamenlijk initiatief van VLAM en de Vlaamse siertelers. Guy Vandepoel, voorzitter van VLAM: “Met de actie benadrukken we hoe fijn het is om bloemen en planten te geven of te krijgen. Zeker in deze donkere periode is het fijn zoveel lachende gezichten te zien omwille van de bloemenpracht. Bloemen brengen de lente letterlijk in huis.’

De Pluktuin in Antwerpen is het signaal dat het nieuwe bloeiseizoen van start gaat. Naast tulpen zijn vanaf nu de klassieke voorjaarsbloeiers zoals narcissen, krokussen, hyacinten, kievitseitjes en druifjes te verkrijgen in de bloemenverkooppunten. Dat geldt ook voor snijrozen, amaryllis, gerbera, alstroemeria en anjers. Guy Vandepoel: “We zijn blij om de mensen hier te verwennen met bloemen van eigen bodem en hopen dat dit aanstekelijk werkt. Onze campagneslogan is “Word ook een gever”. Bloemen zijn het ideale geschenk om iemand in het hart te raken.”

De Pluktuin telde 100.000 Vlaamse tulpen, die afkomstig zijn van een gespecialiseerd bedrijf uit West-Vlaanderen. De tulpen worden in hydrocultuur geteeld en zijn goed bestand tegen de winterkoude. Er waren tal van kleuren beschikbaar zodat elke passant een boeket naar eigen smaak kon samenstellen.

Sieg De Doncker, peter van de actie, was bijzonder enthousiast: “Zoveel blije gezichten en zo’n geweldige bloemenpracht. Het is prachtig hier te zien wat de positieve invloed van bloemen is. Mijn suggestie voor volgend jaar: 200.000 bloemen en nog eens dubbel zoveel blije gezichten.”

Foto: SVH