In beeld. Master GENE BERVOETS krijgt tweede ster op Zeedijk van Oostende

Delen met je netwerk?

Gisteravond startte de zestiende editie van het Filmfestival van Oostende. De master van het festival is Gene Bervoets. Hij kreeg zijn eigen ster op de Zeedijk van Oostende. Het is al mijn tweede ster op de zeedijk. In 2015 kreeg ik ook al een ster.

Gene Bervoets studeerde in 1980 af aan Studio Herman Teirlinck. Tijdens zijn studententijd was hij actief als zanger in de Antwerpse punkband ‘The Plastik Bags’, waar hij onmiddellijk zijn rebelse hart toonde. In de jaren 80 werd hij door verschillende rollen in films en televisieseries al snel een begrip in de Vlaamse filmwereld. Bervoets heeft ondertussen al meer dan 130 films en televisieseries op zijn palmares. ‘Beau Séjour’, ‘Tabula Rasa’, ‘Arcadia’, ‘F*** You Very, Very Much’, ‘SM-Rechter’, ‘Patser’ en ‘Knokke Off’, zijn maar enkele indrukwekkende voorbeelden. Hij ontving een Gouden Kalf-nominatie voor ‘De Laatste Dagen van Emma Blank’ en won een Ensor voor de film ‘Paradise Trips’. In 2023 stond Gene voor zijn rol in ‘Inside’ naast Willem Dafoe en onlangs was hij ook te zien in de Vlaamse film ‘Wil’. In 2024 staat het tweede seizoen van ‘Assisen’ en ‘Arcadia’ op de planning.

Info: www.filmfestivaloostende.be

Foto: SVH