Zie foto’s. Film HOLY ROSITA opent Filmfestival Oostende 2024

Delen met je netwerk?

Vrijdagavond ging  de zestiende editie van het Filmfestival Oostende van start. De première van “Holy Rosita”, het debuut van Wannes Destoop  gaf het feestelijke startschot. En dat lokte heel wat bekend en mooi volk naar de rode loper te Kinepolis Oostende. Bekijk hier het fotoverslag!

“Holy Rosita” gaat over de goedlachse, graag geziene Rosita die een vurige kinderwens heeft. De mensen rond haar vinden dit onverantwoord omdat ze amper voor zichzelf kan zorgen. Wanneer Rosita toch zwanger wordt, besluit ze het geheim te houden.

Regisseur Wannes Destoop maakte eerder al de VRT/CANVAS – reeks “Albatros” en won in 2011 de Juryprijs op het Filmfestival van Cannes met de kortfilm “Badpakje 46”. Ook zijn kortfilm “Billy the Bully” werd meermaals internationaal bekroond. 
 
Nieuwkomer Daphne Agten vertolkt op fenomenale wijze Rosita en wordt daarin bijgestaan door o.a. Delfine Bafort, Mieke De Groote, Janne Desmet en de jonge Cilou David. Het scenario schreef Destoop samen met “Albatros”-collega’s Tom Dupont en actrice Janne Desmet. Ook voor het camerawerk deed de regisseur weer beroep op DoP Dries Delputte (“H4Z4RD”). 

De Wereldvrede produceerde eerder al de langspeelfilm “Cargo” van Gilles Coulier en is ook verantwoordelijk voor de succesvolle en gelauwerde televisiereeksen “Bevergem”, “Albatros” en “Roomies”. “Holy Rosita” is hun tweede langspeelfilm. 

“Holy Rosita” is een productie van Gilles Coulier, Gilles De Schryver en Wouter Sap voor De Wereldvrede met de steun van Screen Flanders, VRT/Eén, Telenet, Stad Oostende, Stad Waregem, Ouwen Duiker, Solucious, Casper en met de hulp van Tax Shelter maatregel van de Belgische Overheid, in samenwerking met Flanders Tax Shelter. De film kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.

De film komt op 14 februari uit in de bioscoop.

Het Filmfestival Oostende loopt nog tot en met 3 februari. Info: www.filmfestivaloostende.be

Foto: SVH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *