De K3 RUN&FUN komt terug in 2024! 

Delen met je netwerk?

De vierde editie van de K3 RUN&FUN, een inmiddels vertrouwd familie-evenement, staat ook dit jaar weer op de agenda! Op zondag 22 september 2024 wordt het domein van Sport Vlaanderen in Hofstade omgetoverd tot een feestelijke sportarena. De ticketverkoop start vandaag en gezien de populariteit van voorgaande edities wordt ook nu een jacht op de beschikbare tickets verwacht. Dit evenement, een samenwerking tussen Sport Vlaanderen en Studio 100, heeft als doel om kinderen aan te moedigen om te bewegen en te sporten. Hanne, Marthe en Julia van K3 zullen opnieuw als ambassadrices optreden.

De meisjes van K3 benadrukken het belang van deze dag: “De K3 RUN&FUN is meer dan een loopje, het is een kennismaking met sport in de breedste zin van het woord. We willen kinderen tussen 4 en 12 jaar stimuleren om te bewegen en hen de vreugde van sport bijbrengen. Het is een dag waar gezondheid, geluk en gemeenschapsgevoel hand in hand gaan. Kinderen krijgen de kans om een sport te ontdekken, om nadien de goesting te hebben om zich aan te sluiten bij een sportvereniging. We geloven dat iedereen er gezonder en gelukkiger van kan worden, en dat bewegen en sporten onze samenleving sterker en hechter maakt!”

“We willen kinderen en jongeren zoveel mogelijk stimuleren om te sporten. De K3 RUN&FUN kan daar zeker bij helpen. In een speelse setting leer je verschillende sporten kennen, maar krijg je ook goesting om een sportclub in de buurt op te zoeken. Het kan ook voor ouders net dat duwtje in de rug zijn om eens te kijken welke sportieve aanleg schuilt in zoon of dochter. De drempel om deel te nemen aan de K3 RUN&FUN is laag, maar de inspiratie die je er kan opdoen is eindeloos. Het is op jonge leeftijd dat het zaadje geplant moet worden”. Ben Weyts, Vlaams minister van Sport.

De run kenmerkt zich door de unieke combinatie van hardlopen en speelse obstakels, zoals hooibalen, kruipnetten, en een feestelijke finish in een bellenblaasboog. De nadruk ligt niet op competitie, maar op plezier en samen bewegen in het bijzijn van familie en supporters. Bovendien is er bijzondere aandacht voor G-sport, met als doel inclusiviteit te bevorderen. Daarnaast worden groepskortingen aangeboden om samen sporten aan te moedigen en toegankelijker te maken.

De K3 RUN&FUN valt samen met de start van de Vlaamse schoolloopweken, die op 16 september beginnen. Dit benadrukt de gezamenlijke inzet van meerdere organisaties om beweging en sport onder jongeren te promoten. De organisatie nodigt alle geïnteresseerden uit om deel te nemen aan dit unieke evenement, waar sport en plezier centraal staan!

Praktische Informatie:

Wanneer: Zondag 22 september 2024

Waar: Sport Vlaanderen, Hofstade

Ticketverkoop start vandaag

Meer info en tickets: https://www.sport.vlaanderen/samen-bewegen-met-je-gezin/k3-runfun/

Foto: SVH