PAUL MICHIELS draaide een opvallende videoclip voor ‘The Game’

Delen met je netwerk?

Met ‘The Game‘ uit zijn recente EP ‘I Welcome You’ brengt Paul Michiels deze week een nieuwe single uit waarvoor hij samenwerkte met de 31-jarige Lierse regisseur Yannick Van den Bergh. Deze laatste is erg goed bevriend met Gestapo Knallmuzik, een band waarvoor hij de videoclips regisseert. “De vader van een vriend van mij is al lang bevriend met Paul. Hij had de nummers van Pauls EP gehoord en hem voorgesteld dat daar beelden bij gemaakt moesten worden. Hij heeft ons met elkaar in contact gebracht. We zijn dan eentje gaan drinken in het Lierse café ’t Goed Voorbeeld, waar ik Paul wat van mijn werk heb laten zien. Vrij snel was het beklonken om op één dag lyric-video’s te filmen bij alle nummers van zijn EP, met vooral de focus op zijn nieuwste single ‘The Game’,” zegt Yannick Van den Bergh. “Na al die jaren ga ik nog steeds af op mijn gevoel,” vult Paul Michiels aan. “Tijdens het gesprek met Yannick voelde ik dat hij de juiste kerel was waarmee we dit konden realiseren. Vijf video’s op één dag draaien is pittig, zeker als je al wat ouder bent (lacht),” – Paul Michiels is inmiddels 75 – “maar het was een fantastische ervaring met een heel mooi eindresultaat.”

Triumph TR6

Naast de samenwerking met Paul Michiels was ook de locatie voor regisseur Yannick Van den Bergh bijzonder: “Mijn overgrootvader was vroeger buschauffeur. Voor de Tweede Wereldoorlog reed hij op zelfstandige basis tussen Lier en Herentals. Hij had dus een grote garage nodig naast hun huis om zijn bus te kunnen onderhouden. Na zijn overlijden is het huis een tijd verhuurd geweest en in 1998 hebben mijn ouders dit huis gerenoveerd en zijn we daar ingetrokken. Deze garage is voor mij al vaak van pas gekomen als repetitieruimte, feestzaal of filmstudio. Paul zingt onder andere ‘The Game’ voor een Triumph TR6. Een 2500cc 6 cilinder uit 1970, het model waar mijn vader momenteel aan sleutelt. Hij is een grote oldtimerfanaat, dus bij het herstellen van motors en auto’s kwam deze garage ook altijd goed van pas voor hem.”

Thunderbirds

Als kind had Yannick al een fascinatie voor technische films. Van zijn vader mocht hij al op jonge leeftijd meekijken naar de films ‘Alien’ en ‘Predator’ en de ‘Thunderbirds’ uit de jaren 60 waren zijn favoriete films en tv-serie. Vandaar zijn voorliefde voor ouderwetse filmlooks. “Als middelbare school student heb ik de meeste technieken geleerd via YouTube-tutorials. Tijdens mijn studies als industrieel ingenieur in Leuven raakte ik goed bevriend met de mannen van Gestapo Knallmuzik. Dankzij hen heb ik enorm veel ervaring kunnen opdoen door hun muziek te voorzien van de nodige videoclips, bijbehorende content en zelfs een documentaire. Video’s maken bleef altijd een droom, dus na mijn studies heb ik uiteindelijk toch nog gekozen voor een filmstudie aan het RITCS in Brussel waar ik naast het technische wat meer ben kunnen ingaan op het theoretische aspect van het filmmaken. Momenteel ben ik fulltime aan de slag als 3D-artiest bij Uncanny, een postproductie studio in Herentals waar we aan allerlei soorten content werken. Mijn vrije tijd vul ik met clips maken voor Gestapo Knallmuzik of Paul Michiels, waar ik mij ook mee amuseer.”

Vocale uithaal

Samen met de single brengt Paul Michiels ‘The Game’ uit, een song die ontstond na een vocale uithaal toen hij routineus musiceerde in zijn muziekkamer. “Lukraak sloeg ik de beginakkoorden aan op mijn piano. Vervolgens ben ik erop beginnen zingen: ‘There’s No Game. There’s No Game Of Love The Same’, en we waren vertrokken (lacht). Met al die muzikale bagage die ik in mijn heb, en die ik uit mijn denkbeeldige valies kan toveren, kom ik regelmatig muziekstijlen tegen die mij regelrecht naar de Rock-‘n-roll leiden. Na mijn ingeving ging ‘The Game’ verder met de woorden die de Amerikaanse rockzangeres en vriendin BJ Scott bedacht. De single is een prima opwarmer voor de ‘His Body and Soul’-tournee die we begin volgende maand hervatten,” zegt Paul Michiels. Meer informatie over de videoclip, de muziek en de tournee vind je op www.paulmichiels.be.

Foto: SVH