LEENDERT DE VIS in musical “De Klokkenluider van de Notre Dame”

Delen met je netwerk?

Op woensdag 6 maart was er de castvoorstelling van de musical “De Klokkenluider van de Notre Dame”. Dit aangrijpende muzikale drama, gebaseerd op de roman van Victor Hugo en met de liedjes van Disney, wordt voor het eerst in Vlaanderen live op scène gebracht door Festivaria. DE KLOKKENLUIDER VAN DE NOTRE DAME gaat in première op 23 augustus en is te zien tot en met 7 september 2024.

Regisseur Bruno Van Heystraeten stelde zijn creatief team voor met Ingrid Coppieters voor choreografie, Geert Baetens voor muzikale leiding, Marnik Baert voor decorontwerp en Elvira Van Bavinckhove voor kostuumontwerp. Daarna werden de namen van de hoofdcast onthuld.  Regisseur Bruno Van Heystraten verwoordde het als volgt: “Ook deze zomer halen we Vlaams toptalent naar Berlare met niemand minder dan Nordin De Moor, Ruben Van Keer, Idalie Samad (onder meer gekend door de VRT-reeks Dertigers) , Leendert De Vis, Hilde Van Wesepoel en Pieter Casteleyn.” Alle zes acteurs brachten samen live een medley met fragmenten van enkele liedjes uit de voorstelling.

Met de keuze voor Idalie Samad als Esmeralda, Nordin De Moor in de huis van aartsdiaken Frollo en Ruben Van Keer als Quasimodo, kan deze productie alvast rekenen op een ijzersterk trio. Bovendien worden deze nog aangevuld met drie bijzondere talentvolle musical-raspaarden: Hilde Van Wesepoel, Pieter Casteleyn en Leendert De Vis. 

Festivaria is niet aan zijn proefstuk toe. Het brengt om de twee jaar een groots musicalspektakel tot leven op het Donkmeer. De laatste editie in 2022 was dat het spetterende SINGIN’ IN THE RAIN. Festivaria pakt steeds uit met een schitterend decor, de mooiste kostuums, een spetterende hoofdcast en meer dan 100 personen op de scène. Achter de scène mag men ook nog eens rekenen op dubbel zoveel vrijwillige handen.

Parijs, 1482. Na 20 jaar in totale afzondering verlaat Quasimodo stiekem de klokkentoren van de kathedraal voor het Dwazenfestival. Wat een feest zou moeten worden, ontaardt in een dramatisch muzikaal verhaal over uitsluiting, ware liefde en dodelijke jaloezie. Vindt Quasimodo eindelijk het geluk bij zigeunerin Esmeralda? Of verovert aartsdiaken Frollo op sluwe wijze haar hart en is de klokkenluider gedoemd tot een kluizenaarsbestaan? Verwacht je aan een groots openluchtspektakel met de meeslepende musicalsongs uit de Disney-klassieker.

Zomer 2024. Het Donkmeer in Berlare is voor twee weken de Seine in Parijs!

DE KLOKKENLUIDER VAN DE NOTRE DAME gaat in première op 23 augustus en is te zien tot en met 7 september 2024.

Info & tickets: www.festivaria.eu

Foto: SVH