Jeugdauteur MARC DE BEL op FACTS met nieuw Kriegels-boek

Delen met je netwerk?

Met de komst en keynotes van Marc de Bel, 370 m² aan boekenverkoop, workshops van beroemde auteurs en (comic-)schrijvers voor aspirerende schrijvers,… ​ Het Belgische popcultuurfestival FACTS richt als het ware een mini-boekenbeurs op met heel wat verrassende panels, workshops, gasten en activiteiten, op 6-7 april 2024, in Flanders Expo Gent.

Vlaams jeugdboekenheld Marc de Bel komt op zaterdag 6 april zijn nieuwste ‘De Zusjes Kriegel’-boek voorstellen, getiteld ‘De Kriegels are Back!’. Daarin gaan de zusjes opnieuw op avontuur, maar dit keer onder meer met de Belgische comic con FACTS als setting van het verhaal.

Vanwaar die keuze? “Deze samenwerking is een match: FACTS ademt een uniek soort magie die de jeugd meteen aanspreekt. Het is een plek waar fictie en realiteit elkaar de hand schudden, dus het leek me een goed idee om die plek te verweven in mijn nieuwste boek”, vertelt De Bel.

Marc de Bel zal verder nog op beide dagen van het event alle boeken van zijn oeuvre verkopen en boeken komen signeren.

WERELDBEROEMDE SCHRIJVERS-TALENTEN

Daarnaast biedt het evenement 370 m² aan uitgeverijen, boekenverkopers en speciaalzaken die hun romans, strips en Japanse manga aan de man brengen. Sommige van die zaken – zoals Uitgeverij Zilverspoor en Het Schrijverscollectief – sturen gezanten uit die via panels en workshops fans helpen om hun schrijversdromen waar te maken.

Ook gasten in de line-up van FACTS zetten hun expertise in bij keynotes voor aspirerende schrijvers, waaronder bestseller-auteurs Brian Michael Bendis en Marjorie Liu te strikken, beiden genoemd als ‘de grootste comic-schrijvers van hun generatie’. Eerstgenoemde is medebedenker van onder meer Spider-Man Miles Morales (van de recente Spider-Verse-films van Marvel), laatstgenoemde is bekend van Monstress, Star Wars & ettelijke Marvel-reeksen.

PERSONAGES IN HET ECHT

Tot slot kunnen boekenfans hun favoriete universa en personages tot leven zien komen op FACTS. Viktor Krum van Harry Potter? De acteur is aanwezig! Fan van Dragon Ball- en One Piece-manga? Neem foto’s in hun realistische decors!Wie op 6 en 7 april naar FACTS afzakt, bezoekt daarmee een geheel nieuw universum met 370+ standen met merchandise, bordspellen en games, 25+ internationale gasten en tonnen popcultuursfeer. Tickets & info: www.facts.be/nl

Foto: SVH