GUY SWINNEN BAND covert Paula Abdul

Delen met je netwerk?

Terugdenkend aan de festivals en andere outdoor optredens kan het voor Guy Swinnen en zijn muzikale vrienden David Piedfort (gitaar), Bart Buls (bas) en Marcus Weymaere (drums en percussie) van de Guy Swinnen Band weer niet snel genoeg zomer zijn. Eén van de smaakmakers wordt ongetwijfeld hun versie van ‘Straight Up’, de dance-klassieker waarmee Paula Abdul in 1988 een internationale hit scoorde. Sinds vorige zomer zit het nummer in de setlijst, waardoor de band al maanden de vraag krijgt naar hun versie. “’Rockin’ in the Free World’ van Neil Young was tot voor kort het enige nummer van een andere artiest dat ik in een eigen versie ben gaan spelen. Door de vele positieve reacties en de aanhoudende vraag, hebben we nu ook deze hit van Paula Abdul in de studio ingeblikt. Na het Guy Swinnen Band-album ‘Rock Ain’t Dead’ van twee jaar geleden, pakken we graag nog eens uit met iets nieuws dat herkenbaar klinkt, maar waar we met de band onze eigen stempel op hebben gedrukt,” zegt Guy Swinnen.

Samen met producer Steven Jacobs, zijn collega-muzikanten, backingvocals Nina Babet en Steve Kashala, zat Guy Swinnen de afgelopen weken in de Edegemse Cavern Studio’s achter de knoppen tijdens de opnames van de nieuwe single ‘Straight Up’. “Tijdens de hoogdagen van MTV waren clips hot. In die periode had Paula Abdul met haar ‘Straight Up’ een mega dancehit, maar scoorde ze ook nog eens met haar onweerstaanbare zwart-witclip vol met flashy dancemoves. Wat had je anders verwacht van een fulltime choreografe?”, zegt Guy Swinnen. “Sinds vorige zomer zijn we onze versie beginnen spelen tijdens de optredens, wat zorgde voor steeds weer enthousiaste reacties bij het publiek. Zodra wij hem inzetten, zie je de verwondering op de gezichten van de mensen voor het podium. Je hoort hen nog net niet luidop zeggen: ‘Van waar kennen we dat nummer ook alweer? Je wilt niet geloven hoeveel mensen ons de afgelopen maanden aanspraken na afloop van onze optredens of via sociale media met de vraag waar ze onze ‘Straight Up’-versie konden vinden? Het mooie is dat wij iets hebben opgenomen dat je kan draaien op de radio, maar dat je ook kan toevoegen aan je favoriete streaminglijstjes. We hebben toegankelijke pop- en rockelementen samengesmolten, zelfs met die typisch herkenbare 80’s-rap op het einde, waardoor onze ‘Straight Up’ meer dan een pruimbare versie is die we de komende weken en maanden blijven spelen tijdens de optredens.”

‘Straight Up’ van de Guy Swinnen Band is digitaal beschikbaar op Refused Records.

Foto: SVH