BOBBY PRINS & ANTHONY FOKKE slaan handen ineen voor nieuwe single “Niets ter wereld kan ons scheiden”

Delen met je netwerk?

De ouders van de Nederlandse zanger Anthony Fokkema waren voor zijn geboorte al liefhebber van de muziek van de zanger Bobby Prins. Het is daarom niet zo vreemd dat hun zoon opgroeide met het echte levenslied. Hij ging destijds als kind al met hen mee naar de optredens van Bobby. Na het overlijden van beide ouders kregen alle 45 toeren singles, die aanwezig waren in huize Fokkema, een plekje bij Anthony. Nog steeds bladert Anthony met grote regelmaat door de enorme verzameling en op die manier kwam ook ‘Niets ter wereld kan ons scheiden’ op tafel te liggen. Anneke Grönloh die haar versie al in 1962 uitbracht was daarvan de originele voorloper. Bobby staat met zijn leeftijd van 78 jaar nog steeds op de planken. Vooral in Brabant en België is hij nog ontzettend populair.

Anthony zit volgend jaar 25 jaar in de muziek en heeft meegemaakt dat Bobby ook al een aantal liedjes van hem heeft opgenomen, waaronder de allereerste single ‘Zeg me wat moet ik zonder jou’ die Anthony opnam. Dat vindt de zanger die volgend jaar zelf z’n 25-jarige artiestenjubileum viert een grote eer. Volgens Anthony zijn er veel overeenkomsten met zijn muziekvriend Bobby. Ze houden van dezelfde muziek en qua publiek liggen ze ook op één lijn. Het enigste verschil is de generatiekloof.

Anthony nam een tijdje geleden contact op met Bobby om een versie van ‘Niets ter wereld kan ons scheiden’ bespreekbaar te maken. Bobby stemde meteen in en vervolgens werd er een afspraak gemaakt met producer Paul Geudens van de Polle Delano Studio in Sint Willebrord. Paul heeft goed geluisterd naar de wensen van Bobby en Anthony om de nostalgische sfeer terug te laten komen. Voor de accordeonpartijen is Manfred Jongenelis verantwoordelijk. Anthony had fragmenten van de clip op zijn Facebookpagina gezet en kreeg daarop ongekend veel reacties.

De CD single ‘Niets ter wereld kan ons scheiden’ is vanaf 15 mei 2024 verkrijgbaar. De videoclip, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Foto: SVH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *