YVAN GUILINI brengt hedendaagse “Libertad Tango” uit! 

Delen met je netwerk?

Gerijpt zoals een Chateau Lafite-Rothschild, waarvan er recent nog 300 flessen werden verkocht voor ruim 540.000 dollar, zo straf is de ‘Libertad Tango’ van de West-Vlaamse instrumentalist Yvan Guilini. De man die op z’n 78ste kan terugblikken op een goedgevulde carrière met heel wat hits én de wereldhit ‘Winter Memories’, blijft zichzelf achter de klavieren heruitvinden. ‘The King on the Hammond B3’ maakt het weer helemaal waar met een zeer speciale tango, waarmee hij de vrijheid viert. Het originele ritme en de Yvan Guilini-toets maken het nummer actueel en hedendaags. Instrumentalisten en de zomermaanden, het is altijd een mooie match. Denk maar aan ‘Song of Ocarina’ van Diego Modena & J.P. Audin of de ‘Second Walz’ van André Rieu. Stuk voor stuk wereldhits die nog steeds volop worden gedraaid door hun tijdloze karakter. 

The King on the Hammond B3

Met de release van het gloednieuwe album ‘Music Forever’, zijn eerste in meer dan 30 jaar, was de comeback van instrumentalist Yvan Guilini een feit. Vier jaar geleden herontdekte de man die in Brugge werd geboren opnieuw de liefde voor muziek. Hij kroop achter z’n keyboards en Hammond B3, en wat volgde waren stuk voor stuk prachtige songs. Indrukwekkend is het enthousiasme, maar ook de goesting en drive waarmee de zeventiger elke dag z’n instrumenten bespeeld en intens verderwerkt aan nieuwe muziek. Die muziek wordt nota bene uitgegeven door zijn dochter Carolina, de vrouw achter Game Records, die in het verleden scoorde met o.a. Def Dames Dope. 

Tango van de vrijheid

Naast zijn dagelijkse, voltijdse activiteiten in de bouw, houdt Yvan Guilini van muzikale uitdagingen. Hij kleurt graag buiten de lijntjes en staat bekend voor zijn diversiteit aan stijlen, maar vooral ook om zijn prachtige melodieën en de onafscheidelijke wereldhit ‘Winter Memories’. Met de zomer in het vooruitzicht mag het allemaal wat zwoeler en gedurfder zijn, iets wat hij vertaalt naar een passionele, gloednieuwe tango: ‘Libertad Tango’. Deze ‘tango voor de vrijheid’ drijft op pure klasse. Als je goed luistert, ondek je de verschillende muzikale lagen. De productie klinkt opnieuw internationaal. Uiteraard wordt deze release ook ondersteund met een straffe videoclip. 

Topsucces

Niet alleen in eigen land is Yvan Guilini’s recentste album ‘Music Forever’ een succes, ook in het buitenland werden er al verschillende songs gereleased met prachtige vidoeclips die in heel wat landen werden en worden gedraaid op radio en televisie. “Ik hou het allemaal niet bij (lacht), maar mijn dochter gelukkig wel. Ja, het is ongelofelijk in hoeveel landen je naast ‘Winter Memories’ ook mijn nieuwste muziek hoort. Ik ben daar ontzettende blij mee. Wist je dat ze in Brazilië de dance versie van ‘Fata Morgana’ gebruiken als eindtune in ‘Megafoon’, één van de succesvolste tv-programma’s van het moment? Ja, zo hard gaat het dus”, zegt de man met de weelderige haardos. 

Internationaal

Met ‘Big Band is back in Town’ werd ook de recentste Yvan Guilini-single in verschillende landen met succes onthaald en opgepikt door heel wat radiozenders. Het overzicht van wat er gebeurde met deze uptempo Jazz Swing-song, die opgenomen werd met een echte big band, is indrukwekkend. Naast aandacht op de Braziliaanse nationale tv en diverse radiostations komt dat nummer ook nog voorbij op NBC tv, Germany RTL – Digital Network, FOX TV Network  & Broadcasting, Digital Network United States, Toronto TV Canada, XPTV 1, EN2, XPTV Global, Pluto TV, op internationale videokanalen en streamingplatformen e.v.a. Ook de clip van ‘Don’t Take My Dream Away’, een song die je terugvindt op ‘Music Forever’, werd gedraaid door MTV Asia. “Ik sta er zelf nog dagelijks van te kijken hoeveel landen ter wereld niet alleen het oudere repertoire, maar ook het nieuwe werk van mijn vader draaien. Instrumentale muziek is tijdloos en ook de jeugd, merk ik uit de talrijke reacties, is gek op zijn muziek. Geweldig”, zegt Yvan’s dochter en platenbaas Carolina Guilini enthousiast. 

Passie

“Ik ben blij dat ik de liefde voor de tango alsnog ontdekte op latere leeftijd. Het genre is mij niet vreemd, maar het is toch één van de eerste keren dat ik mij waag aan een liedje over de vrijheid van het leven. Dat vrije gevoel ervaar je wanneer je passioneel danst op ‘Libertad Tango’. Enerzijds is er het meeslepende dat wordt afgewisseld met het strakke tempo dat deze tange dicteert. Daarnaast ervaar je de liefde, het vuur en de passie wanneer je hem effectief danst. Ik heb ondertussen al wat toffe reacties gekregen van dansscholen die het nummer al spontaan hebben toegevoegd aan hun Spotify-lijstjes en overwegen om hem binnenkort ook effectief aan te leren. Stel je voor. Dat zou pas een erkenning zijn”, zegt Yvan Guilini. 

 ‘Libertad Tango’ van Yvan Guilini verscheen op Game Records en is digitaal beschikbaar.

Foto: bekendvlaanderen.be