“Spoorloos” met GENE BERVOETS vanaf 26/6 in de zalen

Delen met je netwerk?

Lumière brengt ‘Spoorloos’ opnieuw in de Belgische zalen. Een spannende verfilming door Georges Sluizer van Tim Krabbé’s roman Het gouden ei, waarin een jonge vrouw verdwijnt. ‘Spoorloos’ staat breed geprogrammeerd in de Belgische zalen vanaf 26/6, de avond voordien gaat de film in avant-première in Lumière Antwerpen, in aanwezigheid van Gene Bervoets.

Spoorloos, met muziek van Henny Vrienten, was Sluizers internationale doorbraak. De roem van de film reikte tot in Amerika, waar hij door critici als ‘Hitchcock-waardig’ werd beschouwd. Voor debuterend actrice Johanna ter Steege leidde het succes van Spoorloos tot een internationale carrière.

Nederlands beste psychothriller uit 1988 is gerestaureerd te zien op het grote doek. In George Sluizers spannende, Gouden Kalf-winnende verfilming van Tim Krabbés roman Het gouden ei verdwijnt een jonge vrouw (Johanna ter Steege) tijdens een vakantie naar Zuid-Frankrijk. Jarenlang blijft haar vriend Rex (Gene Bervoets) wanhopig op zoek naar haar en dat trekt de aandacht van Saskia’s ontvoerder. Wat volgt is een onvervalst machtsspel.

Vanaf 26 juni in gerestaureerde versie in de Belgische bioscopen.

Foto: bekendvlaanderen.be