GUNTER RENIERS krijgt eigen sketchshow

Delen met je netwerk?

Bezieler en acteur van Theater De Roxy Gunter Reniers droomde er al jaren van:  een eigen ‘sketchshow’ naar het voorbeeld van zijn grote helden Gaston en Leo en André Van Duin.  En eindelijk is het zover:  ‘GALERIE ROXY’ is geboren en gaat bijna in première!

Reniers: “Het moeilijkste was om mijn partner en collega Yves Caspar te overtuigen.  Ik wilde absoluut dat hij mijn tegenspeler werd en ook dat hij de show schreef.  Hij heeft al heel wat ervaring in het schrijven van theaterstukken en tv-series, maar een goede sketch bedenken is aartsmoeilijk.  In een korte tijdsspanne moet je je personages en situaties ‘zetten’ en moet er een duidelijke pointe zijn die iedereen begrijpt en grappig vind.  Begin er maar aan!” (lacht)

Yves Caspar ging de uitdaging aan en samen met Gunter ging hij op zoek naar een vrouwelijke medespeler .  Dat werd Sofie Nickmans, een komische actrice waarmee beide heren al heel wat jaren voorstellingen maken in de Roxy.  Sofie schreef ook mee aan de sketches.  Het muzikale gedeelte nemen musicalsterren Dorien Schrijnemakers en Leendert De Vis voor hun rekening.  Brent Wagemans begeleidt het geheel op de piano.

Publiekslieveling Romain Bamps is ook van de partij.  Hij zorgt als slechtgezinde toneelmeester voor de nodige hilarische verwarringen in het Truiens dialect.

Caspar: “Deze show is een genre dat bijna niet meer gemaakt wordt in Vlaanderen.  We merken dat er wél een groot pubiek voor bestaat en we willen de tijd van de nostalgische tv-shows graag terug oproepen in ons theater, voorlopig nog zonder danseressen met pluimen.  Dat is misschien iets voor een volgende editie!” (lacht)

‘Galerie Roxy’ speelt van 20 januari tot en met 11 februari in Theater De Roxy in Sint-Truiden.  Voor de extacte data, extra info en tickets kan u terecht op www.deroxy.be

Foto: SVH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *