NONKEL JEF bezocht het BK-parcours in Lokeren

Delen met je netwerk?

Afgelopen woensdagochtend waren heel wat veldrijders te vinden in het Lokerse Park Ter Beuken, waar ze het parcours verkenden voor het BK veldrijden dat daar aanstaande zaterdag 14 januari 2023 plaatvindt. Zo trotseerden ook topfavorieten bij de elite mannen Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout de beginnende modderwegen, en zij hadden onverwacht af te rekenen met een nieuwe concurrent. Niemand minder dan Nonkel Jef (Ivo Pauwels, 84 jaar) trok met zijn gammele fiets richting Lokeren voor een kwalitatieve verkenning van het BK-parcours. De meest iconische wielertoerist van Vlaanderen was er op uitnodiging van het De Ceuster Bonache Cycling Team, het 100% Belgische vrouwenteam dat zaterdag met een nagenoeg volledig team het best vertegenwoordigd is aan de startlijn. Zij kregen van Nonkel Jef nadien alle tips die ze nodig hebben in hun ultieme gooi naar de Belgische titel. Aan kanshebbers en ploegmaten Laura Verdonschot en Alicia Franck vertelde hij: “ Ge moet gewoon heel hard duwen eh, dan kunde winnen.” Aan de andere kant had Nonkel Jef ook een waarschuwing voor zijn tegenstanders: “Pas maar op eh, meer dan 300 meter voorsprong heb ik niet nodig zulle. Ik ga godvernondeju wel mijn best doen om op dat podium te geraken.” Zaterdag is de iconische Nonkel Jef ook aanwezig om de dames naar de overwinning te schreeuwen. Na een ongelukkige val ‘op zijn sjokkedeizen’ besloot Jef namelijk het wielrennen over te laten aan de professionals: “Op mijn leeftijd is supporteren misschien toch een beter idee. Ze mogen in hun handen wrijven, de cyclocrossers, want als ik had meegedaan, had ik ze zo verslagen zulle.”

Foto: SVH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *