“Thuis”-slechterik PIETER JAN DE PAEPE wordt Pater Damiaan

Delen met je netwerk?

In augustus 2023 presenteert productiehuis Historalia het grootse musicalspektakel ‘Damiaan’. Dit openluchtspektakel vertelt op prachtige wijze het fascinerende verhaal van ‘Grootste Belg’ Jozef De Veuster, beter bekend als Pater Damiaan. ‘Damiaan’ wordt op de planken gebracht aan de al even iconische basiliek van Scherpenheuvel, de magische plek waar ‘Jef’ De Veuster in 1863 afscheid nam van zijn moeder om aan de slag te gaan als missionaris in Hawaï. Daar wordt hij in 1864 tot priester gewijd en start de legende van ‘De apostel der melaatsen’  ‘Damiaan’, een hartverwarmende creatie over zijn leven, maar ook over schoonheid, miserie en verbinding, met prachtige songs en een vleugje humor.

Van Jezus in ‘De Passie’ over slechterik Xander in ‘Thuis’ en anarchistische vagebond Tom Collins in ‘RENT’, tot nu de heilige Pater Damiaan. In strakke vogelvlucht enkele bijzondere rollen op het palmares van zanger en acteur Pieter Jan De Paepe (27, Lier), die meteen ook zijn veelzijdige kwaliteiten aantonen. Als frontman bij zijn eigen Deep Purple-tributeband Made In Purple en zanger/gitarist bij de Spaanstalige rockband Idiomás smeert Pieter Jan bovendien ook nog geregeld zijn krachtige stembanden. Pieter Jan voegt een vleugje ‘rock-‘n-roll’ toe aan de figuur van Pater Damiaan en dat vindt hij naar eigen zeggen zeker niet verkeerd:

“Laat me beginnen met te zeggen dat ik onwaarschijnlijk blij ben dat ik zo’n iconische figuur mag spelen, in zo’n indrukwekkende productie en met al dat onwaarschijnlijke talent rond mij. Ik ben me sinds kort helemaal aan het verdiepen in het levensverhaal van Pater Damiaan en die man is echt ‘larger than life’. Voor mij is hij gewoon een rockster. Misschien zien de makers van ‘Damiaan’ dat ook wel zo en kwamen ze daarom bij mij uit (knipoogt).”

‘Damiaan’, over zijn leven, maar ook over de schoonheid, de miserie en de verbinding die kan ontstaan bij de mensen die door de maatschappij aan de kant werden gezet. Een hartverwarmende creatie met prachtige songs en een vleugje humor, vanaf 3 augustus tot en met 2 september 2023 aan de basiliek van Scherpenheuvel.

Info & tickets: www.historalia.be/damiaan

Foto: SVH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *