BARBARA SARAFIAN en SAM LOUWYCK in MR. K

Delen met je netwerk?

Barbara Sarafian en Sam Louwyck hebben onlangs de opnames afgerond van de internationale speelfilm, MR. K, geproduceerd door Belgisch productiehuis A Private View. In het surrealistisch drama schitteren ze samen met een internationale cast, zoals Crispin Glover (BACK TO THE FUTURE, AMERICAN GODS), Sunnyi Melles (TRIANGLE OF SADNESS, DER BAADER MEINHOF KOMPLEX), Barbara Sukowa (HANNAH ARENDT, ATOMIC BLONDE) en Esmée van Kampen (LIEVE CÉLINE, DIT ZIJN WIJ). Het is de eerste internationale langspeelfilm voor regisseur Tallulah H. Schwab (Dorsvloer Vol Confetti).

In de film ontdekt reizende goochelaar Mr. K dat hij de uitgang van het hotel waarin hij een nacht heeft doorgebracht niet kan vinden, het startpunt van een Kafkaëske nachtmerrie. Hoe harder hij zijn best doet het gebouw te verlaten, hoe dieper hij verzeild raakt in de intriges van het hotel en zijn wonderbaarlijke gasten en bewoners. 
 
Producent Dries Phlypo over de film: “MR. K past perfect in de weg die we ingeslaan zijn met INSIDE waarbij we niet alleen internationale films mee ondersteunen als coproducent, maar deze ook mee ontwikkelen en produceren. MR. K is een zeer verfrissend en eigenzinnig project van Tallulah Schwab. Haar visie is origineel en gedurfd filmisch en ze heeft een buitengewoon rijke cast en ongelooflijke talenten om zich heen verzameld om deze visie tot leven te brengen zoals director of photography Frank Griebe (LOLA RENNT, CLOUD ATLAS).  De opnames hebben volledig in Vlaanderen plaatsgevonden met een grote Vlaamse artistieke inbreng met o.a. monteur Maarten Janssens (DEALER) production designer Manolito Glas (I KILL GIANTS), costume designer Charlotte Willems (IRON SKY) en componist Stan Lee Cole (DEALER).”

MR. K is geschreven en geregisseerd door Tallulah H. Schwab en wordt geproduceerd door Dries Phlypo (ZEEVONK, KNOR) van A Private View, Erik Glijnis (STRANGER THAN PARADISE, PLEASURE) en Leontine Petit (THE LOBSTER, DO NOT HESITATE) van Lemming Film, Jan van der Zanden en Ineke Kanters van The Film Kitchen (VECHTMEISJE, VERDWIJNEN) en Judy Tossell (HECTOR AND THE SEARCH FOR HAPPINESS, BIG GAME) met steun van het Nederlands Filmfonds, The Netherlands Film Production Incentive, Creative Europe, Paradiso Filmed Entertainment, LevelK, Eurimages, Vlaams Audiovisueel Fonds, Screen Flanders, Belgian Tax Shelter, Norsk Filminstitutt.

Paradiso Filmed Entertainment zal MR. K begin 2024 uitbrengen in de Belgische bioscopen.  

Foto: SVH