MATHIAS VERGELS speelt deze zomer opnieuw op o.a. Suikerrock en Parkies-concerten én deelt “Te Mooi Om Waar Te Zijn”

Delen met je netwerk?

Het is bijna ‘Te Mooi Om Waar Te Zijn’, maar toch is dat niet alleen de titel van de nieuwe single die Mathias Vergels aanstaande vrijdag 19 mei 2023 uitbrengt. Hij speelt deze zomer met zijn muzikanten van Het Goede Voorbeeld opnieuw op o.a. de Radio2 Parkies-concerten én Suikerrock Tienen. “Ik heb een goed lief, een toffe opgroeiende zoon, een leuke job, krijg nog steeds de kans om nieuwe muziek te maken én met mijn kameraden-muzikanten op de podia te staan om die live te brengen. Stuk voor stuk zijn dat zaken waar ik oprecht gelukkig om ben, ook al voelt dat soms aan als ‘Te Mooi Om Waar Te Zijn’. Dat laatste is meteen ook de titel van mijn nieuwste single, want beter kan ik het niet omschrijven. Net als bij ‘1 Keer Voor Altijd’ heb ik hem opnieuw met René van Mierlo geschreven, want die samenwerking voelt ondertussen zo vertrouwd aan. Van mijn platenbaas Hans Kusters (HKM) kregen we opnieuw de kans om de song met live muzikanten op te nemen, waardoor er in de ICP en de Wolf Recording Studio’s meteen al een geweldige vibe ontstond die je direct voelt als je luistert naar de song. Producer Manu Huylebroeck heeft er met de mannen van Het Goede Voorbeeld nog een extra laagje bovenop gelegd. Het is bijna ‘Te Mooi Om Waar Te Zijn’, maar het vernuftige aan deze aanstekelijke popsong is dat hij zeer toegankelijk is. Je kan hem draaien op radio, streamen en zelfs in de live set is dit één van de topmomenten om te spelen. Ja, ik ben hier zeer blij mee”, zegt Mathias Vergels enthousiast. 

Veelzijdig
 
Mathias Vergels moeten we gelukkig niet meer introduceren, want de veelzijdige zanger-acteur heeft naast zijn rol als ‘Lowieke’ in de dagelijkse populaire tv-serie ‘Thuis’ ook zijn weg gevonden als vaste waarde in de Nederlandstalige pop-rock muziek. Met o.a. ‘Helena’, ‘Zolang Je Maar Hier Bent’ en ‘1 Keer Voor Altijd’ vond hij moeiteloos zijn weg bij radio en televisie, maar ook in de Vlaamse Ultratop 30. De ‘papegaai’ uit het vorige seizoen van ‘The Masked Singer’ drukte na de release van zijn debuutalbum ‘Waar Is Mathi?’ met zijn recentste single ‘Sinds Jij Bent Weggegaan’ nog meer zijn eigen Vergels-stempel op de muziek die hij uitbrengt. “Dat klopt helemaal. Als we iets uitbrengen moet het totaalplaatje kloppen. Ik moet zelf de song voelen, zodat ik er tijdens de optredens nog een extra meerwaarde aan kan geven met mijn muzikanten”, zegt Mathias Vergels. 
 
Te Mooi Om Waar Te Zijn
 
Met zijn nieuwste single ‘Te Mooi Om Waar Te Zijn’ blikt de dankbare Mathias Vergels terug op alle mooie dingen die hem overkomen. “Het was een zaligheid om dit nummer opnieuw met René van Mierlo te schrijven, want hij kent mij door en door. Zo’n schrijfsessie begint altijd met een uitgebreid gesprek ‘van man tot man’ en op die bewuste dag dat we dit nummer hebben geschreven heb ik veel verteld over Lynn, mijn lief en hoe zij mij elke dag gelukkig maakt. Geluk met een portie gezonde jaloezie, zoals iedereen die in een goede relatie zit dat ervaart. En uiteindelijk ben ik ook die gelukzak die ’s avonds met haar gaat slapen en ’s ochtends met haar ontwaakt. Met zo’n lief aan mijn zijde mag ik inderdaad mijn pollekes kussen. Dat is van toepassing voor iedereen die geniet van de liefde, ook al is dat soms te mooi om waar te zijn.”
 
Biss
 
Voor Mathias Vergels en zijn muzikanten van Het Goede Voorbeeld wordt het weer een mooie zomer, want voor de 2de keer maken ze hun opwachting op Suikerrock Tienen én staan ze terug op de Radio2 Parkies-podia. “Wie er de vorige keer bij was kan alleen maar bevestigen dat Suikerrock heel vet was. Wij hebben ons daar met het Tiense festivalpubliek geweldig hard geamuseerd. Met meer ervaring, een goed uitgebalanceerde setlijst inclusief de nieuwe single ‘Te Mooi Om Waar Te Zijn’ en mijn gerodeerde muzikanten gaan we op de Parkies deze zomer de boel platspelen. Ja, we hebben er allemaal nu al ontzettend veel goesting in en zijn er helemaal klaar voor!”

Foto: SVH