Zie foto’s. ASSISEN V – DE PIZZAMOORD in première

Delen met je netwerk?

Na vier theatervoorstellingen en drie interactieve online edities, kon een vijfde jubileumeditie niet uitblijven. Vanmiddag ging “Assisen V – De Pizzamoord” in première in Antwerpen. Heel wat bekende Vlamingen zakten immers af naar Theater Elckerlyc Antwerpen voor de feestelijke première. Bekijk hier het fotoverslag!

Herbert Flack staat op de theaterplanken als slachtoffer in deze whodunit… Daphne Wellens zit op de beklaagdenbank. Andrea Croonenberghs en Ludo Hellinx – beiden ooit te zien in de legendarische reeks “Flikken” – en Evelien Van Hamme (bekend van de VRT-reeks “Dertigers”) zijn getuigen van dienst en zorgen voor de nodige intriges en emoties. Regisseur Jaak Lema zet opnieuw Bieke Ilegems als advocate Devos en Erik Goossens als procureur des konings Vandaele lijnrecht tegenover elkaar in deze voorstelling. Frans Maas zet opnieuw  de rol van voorzitter van het hof neer. Met hun pleidooien proberen ze de gunst van het publiek te winnen, dat voor de gelegenheid fungeert als volksjury in deze strafzaak. Frank Van Laecke en Peter Römer schreven het scenario en staan elke keer opnieuw garant voor een spannende strafzaak, waarin iedereen uitkijkt naar de ontknoping op het einde van de voorstelling. 

ASSISEN V – DE PIZZAMOORD

Procureur Vandaele (Erik Goossens) en advocate Devos (Bieke Illegems) slijpen de messen en maken zich klaar voor een vijfde assisenzaak getiteld: De Pizza-moord. Op 18 juli 2020 wordt de flamboyante en beruchte radio-dj Vincent Boulanger, beter bekend als Vince Prince, vermoord teruggevonden. Toxicologisch onderzoek wijst uit dat hij om het leven werd gebracht door een vergiftigde pizza. Beklaagde Catherina Verhoeven, de zelfverklaarde buitenechtelijke dochter van Vince Prince, schreeuwt haar onschuld uit. Zij zocht enkel contact met het slachtoffer om hulp te vragen voor haar zieke moeder. En wat met de verongelijkte Waldemar De Cloet? Na het succes van Radio Nova heeft hij geen cent gezien, iets waar hij als medeoprichter zeker recht op had. Was dat reden genoeg om tot moord over te gaan? Kan advocate Devos de jury aan het twijfelen brengen en hen van nieuwe inzichten overtuigen of weet procureur Vandaele de beklaagde door onverwachte plotwendingen in de val te lokken?
Uiteindelijk beslist de jury over het lot van Catherina Verhoeven en die jury…dat bent u.

Regisseur Jaak Lema staat garant voor een bijzonder en interactief concept waarbij een spraakmakend moordproces, inclusief flashbacks, op de scène wordt gebracht. Het wordt voor het publiek een meeslepende avond waarbij zijzelf optreden als volksjury en beslissen over schuld of onschuld. 

Cast: Frans Maas, Bieke Ilegems, Erik Goossens, Herbert Flack, Andrea Croonenberghs, Ludo Hellinx, Evelien Van Hamme en Daphne Wellens.

“Assisen V – De Pizzamoord” is nog te zien tot 11 juni in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

Info: www.backstage-producties.be 

Foto: SVH