Nieuwe single voor JOHAN VEUGELERS

Delen met je netwerk?

De Aarschotse zanger-accordeonist Johan Veugelers bracht vorige zomer samen met zijn single ‘Koffie Koffie Hier’ ook zijn eigen succesvolle koffie op de markt. Voor zijn nieuwste single, ‘Trein Gemist’, die nu vrijdag 2 juni 2023 digitaal verschijnt, vond Johan twee weken geleden inspiratie in zijn persoonlijke ervaring: “Normaal rij ik nooit met de trein, maar met een wagen in onderhoud was het voor mij de enige manier om ’s avonds in Aalst te geraken voor een interview met bijhorende foto’s. We verloren de tijd uit het oog en toen de vriendelijke fotograaf mij opnieuw afzette bij het station, kwam ik er achter dat ik de laatste trein terug naar Aarschot had gemist. Dankzij Luc en Ilana, die gehoor gaven aan mijn oproep op sociale media, moest ik gelukkig de nacht niet doorbrengen in een verlaten treinstation op een bankje. Het gebeuren gaf mij die avond nog de inspiratie voor de melodie van ‘Trein Gemist’. Die basis die ik doorstuurde naar Marcel Fisser (‘Beste Zangers’) heeft hij verder uitgewerkt samen met Jesper Hoekstra en Daisy Veenstra. Het resultaat is een frisse, Nederlandstalige popsong geworden die volgens mij perfect past in het huidige muzieklandschap. Met dit nummer snijden we ook een nieuw hoofdstuk aan, want dit is dé muziek die ik in de toekomst wil gaan brengen”, zegt Johan Veugelers enthousiast, die naast de vele optredens op 15 juli opnieuw één van de blikvangers is op de Zomereditie van Het Schlagerfestival in Middelkerke. 

Sociale media

Het missen van een trein, omwille van diverse omstandigheden, is voor heel wat treinreizigers iets herkenbaars. Sinds kort kan ook Johan Veugelers erover meespreken. De populaire zanger-accordeonist miste op 12 mei in Aalst de laatste trein terug naar zijn woonplaats Aarschot. “Het was al behoorlijk laat en omdat de kinderen al in bed lagen, kon Anja, mijn verloofde, niet meteen vertrekken. Ja, dat was even balen. Ik heb me toen gericht tot mijn volgers op sociale media. Dankzij de snelle reactie van Luc en Ilana die mij een lift aanboden, geraakte ik snel weer thuis. Op zo’n moment besef je niet alleen de kracht van de sociale media, maar vooral dat ik dankbaar moet zijn om omringd te worden door zoveel behulpzame mensen”, zegt Johan Veugelers geëmotioneerd. 

Accordeon

Het gebeuren zorgde bij Johan Veugelers voor heel wat inspiratie: “Ik had die dag ook mijn accordeon mee voor de foto’s. Toen ik ’s nachts op een bankje zat te wachten op mijn vervoer huiswaarts, voelde ik de melodie van ‘Trein Gemist’ in mijn vingers. Het was best apart, want in een lege stationsomgeving heb ik hem dan gespeeld, opgenomen met mijn gsm en meteen doorgestuurd naar muzikant en producer Marcel Fisser. Samen met Jesper Hoekstra en Daisy Veenstra heeft hij ‘Trein Gemist’ verder uitgewerkt tot een volwassen, herkenbare Nederlandstalige popsong.”

Nieuw hoofdstuk

Met zijn nieuwe single ‘Trein Gemist’ snijdt Johan Veugelers een nieuw hoofdstuk aan in zijn succesvolle carrière. “Dit liedje leunt ontzettend goed aan bij de muziek die ik zelf ook enorm kan smaken en waarderen. Mijn persoonlijk verhaal kreeg een universeel karakter, want ik heb ondertussen begrepen dat er genoeg mensen zijn die ‘Trein Gemist’ herkennen (lacht). Inhoudelijk kreeg de songtekst nog wat liefde mee als ingrediënt en uiteraard hebben we er nog een modern stukje accordeon, mijn handelsmerk aan toegevoegd. Het is een positief nummer dat als song en met deze frisse productie helemaal aanleunt bij de muziek die je tegenwoordig hoort en ziet op radio en televisie. Volgens sommigen heeft ‘Trein Gemist’ iets van In-Grid en FLEMMING. Dat zijn uiteraard mooie complimenten, voor een 100 % originele song,waar ik zelf ook ontzettend blij ben met het resultaat. Met een goedgevulde zomer in het vooruitzicht en heel wat toffe optredens, zoals op de Zomereditie van Het Schlagerfestival in de Proximus Pop-Up Arena Middelkerke, hebben we die trein alvast niet gemist (lacht).”

‘Trein Gemist’ van Johan Veugelers is digitaal beschikbaar en verscheen op zijn Entertainium/Buzzard-label. 

Foto: SVH