Zie foto’s. Bekend Vlaanderen zakt massaal af naar première KURIOS

Delen met je netwerk?

Bekend Vlaanderen zakten donderdagavond naar Knokke af voor de feestelijke première van “Kurios”, het spektakel van “Cirque Du Soleil”. Bekijk hier het fotoverslag!

“Cirque du Soleil” brengt zijn indrukwekkende steampunkspektakel “Kurios” voor de allereerste keer naar België. Zes jaar is het geleden dat de “Grand Chapiteau” – de Grote Tent – nog eens oprees in ons land.

“Kurios” is een duizelingwekkende ontsnapping aan de werkelijkheid. Het is een verbluffend spektakel, dat een feestelijk, op steampunk geïnspireerd universum onthult en waar het onverwachte achter elke hoek schuilt. Toeschouwers kunnen zich verwachten aan een mix van halsbrekende acrobatie met een verfrissend vleugje poëzie, schitterende muziek én de nodige humor.

“Kurios” speelt zich af in een alternatief maar vertrouwd verleden, in het mechanische lab van een Vorser die ervan overtuigd is dat er een verborgen, onzichtbare wereld bestaat – een plaats waar de gekste ideeën en de grootste dromen wachten. Zodra de Vorser erin slaagt de deur naar deze wereld van wonderen te openen, komt de tijd volledig tot stilstand en valt een opgewekte cast van buitenaardse personages zijn curiosakast binnen, waardoor zijn geïmproviseerde creaties één voor één tot leven komen. Terwijl het zichtbare onzichtbaar wordt en de perspectieven veranderen, barst “Kurios” uit in een feest van kracht en verbeelding.

Sinds de wereldpremière in 2014 in Montréal werd “Kurios” al meer dan 2.000 keer opgevoerd in 30 steden. Meer dan 4,5 miljoen toeschouwers bewonderden het spektakel. Aan de productie nemen 50 acrobaten, acteurs, muzikanten en zangers uit 17 landen deel. Deze cast wordt ondersteund door 122 technici en medewerkers uit 27 landen.

“Kurios” van “Cirque du Soleil” speelt nog tot 27 augustus in Knokke-Heist. Vanaf 7 september is de tentshow te zien in Brussel – www.cirquedusoleil.com.

Foto: SVH