FILMFESTIVAL OOSTENDE rolt de rode loper uit

Delen met je netwerk?

Het is nog even wachten tot het filmfestival, van 26 januari tot en met 3 februari 2024, maar Filmfestival Oostende (FFO) verwent je dit najaar met heel wat filmevents! Naast onze arthouse programmatie in Cinema Storck, organiseert FFO opnieuw enkele FFO premières van Vlaamse kleppers en duiken we met Meet the Masters verder de filmgeschiedenis in.

Nieuw werk van Tim Mielants, Veerle Baetens en Fien Troch tijdens de FFO Premières

Samen met Kinepolis Oostende rolt FFO van september tot november de rode loper uit voor exclusieve FFO premières van de nieuwste Vlaamse films. Bezoekers kunnen aan een voordelig tarief genieten van sfeervolle avant-premières in aanwezigheid van de cast en crew. 

Tim Mielants (bekend van o.a. ‘De Patrick’) stelt 26 september zijn nieuwste werk ‘WIL’ voor, een verfilming van de gelijknamige bestseller van Jeroen Olyslaegers. ‘WIL’ vertelt het verhaal van twee jonge hulpagenten, vertolkt door Stef Aerts en Matteo Simoni, die in bezet Antwerpen gedwongen worden tot een klopjacht op joden, maar tegelijk deel uitmaken van het verzet.

Ook Veerle Baetens komt met haar verfilming van de bestseller van Lize Spit ‘Het smelt’ langs in Oostende. Naast een succesvolle acteercarrière en wat scenariowerk (‘Tabula rasa’), zit Baetens met ‘Het smelt’ voor het eerst in de regiestoel. ‘Het smelt’ vertelt het verhaal van de ingetogen Eva, die vele jaren na een snikhete zomer, die volledig uit de hand liep, terugkeert naar haar geboortedorp. Het debuut ging eerder dit jaar in wereldpremière op het Sundance Film Festival, waar hoofdrolspeelster Rosa Marchant voor haar hartverscheurende acteerprestatie bekroond werd.

In november is het de beurt aan Fien Troch met Holly‘, die onlangs nog geselecteerd werd voor de Officiële Competitie van Venetië. Haar vorige film ‘Home’ won er in 2016 nog de Orizzonti-prijs voor Beste Regie. De film vertelt het verhaal van het titelpersonage Holly, een 15-jarig meisje dat een dodelijke schoolbrand lijkt voorspeld te hebben. Wanneer ze als vrijwilliger meehelpt in de rouwende gemeenschap, beginnen mensen al snel haar speciale gave op te zoeken en wordt er steeds meer van Holly geëist.

Tickets kosten 9,00 EUR. Afspraak telkens om 19.00 uur in de Kinepolis Oostende.

Foto: SVH