TYLAINE VAN DEN BROECK brengt verstilde pracht met nieuwe single ‘Virgo’

Delen met je netwerk?

Pianiste Tylaine Van den Broeck brengt verstilde pracht met ‘Virgo’, voorloper van derde solo album ‘Constellations’.

Tylaine Van den Broeck is een klassiek geschoolde pianiste met een eigenzinnige carrière, die alles behalve in één vakje stoppen valt. Meer dan twaalf jaar lang trok ze de wereld rond als deel van het orkest van Helmut Lotti. Aan de andere kant van het muzikale spectrum beroerde ze al meer dan tien jaar de toetsen bij Praga Khan.

In 2018 bracht de Heistse pianiste en componiste haar debuutalbum met neoklassieke composities uit, getiteld ‘Tra Cielo E Terra’. Het album kreeg de nodige aandacht op Klara en werd live voorgesteld in een uitverkochte AB-Club .

Met haar tweede album ‘Mermaid Magic’ geraakte ze tot de halve finale in ‘Belgium’s Got Talent’. Haar eigen muziek omschrijft Tylaine als ‘neoklassieke muziek’, wat in wezen klassieke muziek is verweven met enerzijds invloeden uit jazz, pop en rock, en anderzijds elektronische klanken.

Nu vrijdag 15 september verschijnt de nieuwe single ‘Virgo’, voorloper van haar derde solo album ‘Constellations’. Alle composities daarvan zijn gebaseerd op en geïnspireerd door de tekens van de dierenriem. De opname en productie waren in handen van niemand minder dan Patrick Hamilton.

De albumvoorstelling van het hemelse ‘Constellations’ op 29 november e.k. in de Hnita Jazz Club te Heist-op-den-Berg wordt een samenwerking met zandkunstenares Colette Dedyn en belooft een totaalervaring te worden van de bovenste plank. 

‘Virgo’, de nieuwe single van Tylaine Van den Broeck, kan je vanaf 15/9 beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Foto: SVH