Uitvaartplechtigheid IVO PAUWELS vindt plaats op 17 september

Delen met je netwerk?

Op zondag 17 september om 14 uur nemen familie, vrienden, collega’s en fans afscheid van acteur Ivo Pauwels. Ze bewijzen hem een laatste eer in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Op vrijdag 8 september overleed acteur Ivo Pauwels te Lier.

Ivo Pauwels had rollen in heel wat lokale televisiereeksen doorheen de jaren, zoals in ​ “Kapitein Zeppos”, “Het Zwaard van Ardoewaan”, “Zone Stad”, en “Fair Trade”. Hij speelde ook een van de hoofdrollen in de langlopende serie “Bompa”.

Zijn grootste bekendheid in Vlaanderen verwierf hij met zijn iconische personage “Nonkel Jef”. De gelijknamige komische tv-serie in de tweede helft van de jaren 90 telde maar liefst 175 afleveringen. De kleurrijke en eigenzinnige Kempische landbouwer werd al snel heel populair en liet hoge kijkcijfers optekenen.

Ivo Pauwels was een geboren en getogen Antwerpenaar, die in 1938 het levenslicht zag. Op zijn achttiende was hij al als acteur aan de slag bij het Vlaams Schouwtoneel, en later studeerde hij met grote onderscheiding af aan de toneelschool (de latere Studio Herman Teirlinck). Als beroepsacteur speelde hij onder andere bij het Koninklijk Jeugdtheater en in heel wat Antwerpse zalen zoals het Fakkeltheater, De Zwarte Komedie en EWT. Hij was ook een van de mede-oprichters van het Echt Antwaarps Theater, waar hij veel komische rollen speelde.

Online condoleren kan nog steeds via volgende link https://www.begrafenissenvandenbogaert.be/pauwels-ivo.html

Foto: SVH