DANNI HEYLEN 50 jaar op de planken

Delen met je netwerk?

Danni Heylen werd zondag (10 september) in de bloemetjes gezet in het Antwerpse Fakkeltheater en daar was een zeer goeie reden voor. Zij staat namelijk deze maand exact 50 jaar op de planken. Carry Goossens, de collega met wie ze het meest samenspeelde (zowel op theater als op het kleine scherm) kreeg de eer het boeket te overhandigen na de laatste voorstelling van de theaterkomedie ‘Frank wordt Francine’. Een duidelijk geëmotioneerde en verraste Danni nam de honeurs waar en bedankte zowel haar collega’s als het publiek. 

Ze kan dan ook terug kijken op zeer goed gevulde carrière, die als het van haar afhangt nog helemaal niet ten einde is. Heel wat jaren in het Reizend Volkstheater tot ze het memorabele personage ‘Pascal’ creëerde voor de comedy reeks ‘FC De Kampioenen’. Maar theater bleef haar grote liefde en we konden haar dan ook de voorbije jaren bewonderen in tal van komedies van o.a. De Komediecompanie, Het Achterland en Het Prethuis. Heel vaak met Carry Goossens aan haar zijde.

Dit jaar schitterende ze als de praatzieke buurvrouw Cécile in de fel gesmaakte komedie ‘Frank wordt Francine’ van de hand van Jeroen Maes in een productie van Het Prethuis. Er werd door gans het Vlaamse land getoerd, maar liefst 79 voorstellingen waarmee ze zo maar even 30.000 toeschouwers bereikten.
Ze is nog lang niet van plan te stoppen en waarom zou ze, Danni is nog één brok energie en de goesting om het publiek te laten lachen blijft! Dus 50 jaar op de planken maar still counting …

Foto: SVH