Zie foto’s. Collega’s nemen afscheid van acteur IVO PAUWELS

Delen met je netwerk?

Vanmiddag namen familie, vrienden, collega’s en fans afscheid van acteur Ivo Pauwels (85). Zo’n 400 mensen zaten in de zaal. Ze bewezen hem een laatste eer in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Ook heel wat bekende collega’s waren aanwezig: onder andere Marilou Mermans, Marc Lauwrys, Luc Verhoeven, Linda De Ridder, Christophe Stienlet, Door Van Boeckel en de Antwerpse Burgmeester Bart De Wever. Bekijk hier het fotoverslag!

Ivo Pauwels had rollen in heel wat lokale televisiereeksen doorheen de jaren, zoals in ​ “Kapitein Zeppos”, “Het Zwaard van Ardoewaan”, “Zone Stad”, en “Fair Trade”. Hij speelde ook een van de hoofdrollen in de langlopende serie “Bompa”.

Zijn grootste bekendheid in Vlaanderen verwierf hij met zijn iconische personage “Nonkel Jef”. De gelijknamige komische tv-serie in de tweede helft van de jaren 90 telde maar liefst 175 afleveringen. De kleurrijke en eigenzinnige Kempische landbouwer werd al snel heel populair en liet hoge kijkcijfers optekenen.

Ivo Pauwels was een geboren en getogen Antwerpenaar, die in 1938 het levenslicht zag. Op zijn achttiende was hij al als acteur aan de slag bij het Vlaams Schouwtoneel, en later studeerde hij met grote onderscheiding af aan de toneelschool (de latere Studio Herman Teirlinck). Als beroepsacteur speelde hij onder andere bij het Koninklijk Jeugdtheater en in heel wat Antwerpse zalen zoals het Fakkeltheater, De Zwarte Komedie en EWT. Hij was ook een van de mede-oprichters van het Echt Antwaarps Theater, waar hij veel komische rollen speelde.

Op vrijdag 8 september overleed hij te Lier aan een spoedoperatie aan zijn hart.

Foto: SVH