Antwerps burgemeester BART DE WEVER in gesprek met de Britse opiniemaker DOUGLAS MURRAY

Delen met je netwerk?

Op vrijdag 13 oktober gaat burgemeester Bart De Wever in gesprek met de Britse opiniemaker Douglas Murray in het Antwerpse Stadhuis.

VRT-journalist Bart Schols zal het gesprek modereren.

Murray is de auteur van ‘De aanslag op het Westen’, het boek dat Bart De Wever in Humo noemde als zijn beste boek van 2022. 

De Britse polemist Douglas Murray maakte en rondreis door het roerige Amerika waar niet alleen de standbeelden van voormalige slavenhandelaren van hun sokkel werden gesleurd, maar waar ook president Lincoln onder de voorhamers van de iconoclasten dreigde terecht te komen. Wat hij zag in de VS inspireerde Murray tot en vlammende analyse van de Woke-beweging en de Critical Race Theory.

In een ultieme afweging van de westerse waarden tegen die van andere culturen, die schijnbaar immuun zijn voor deze kritiek, komt Douglas Murray tot de conclusie dat de westerse de meest humane beschaving ter wereld is. Terwijl kritiek op de mensenrechtenschendingen in China geen zoden aan de dijk zet, verliest het Westen zich in dwaze discussies die de eigen positie in de wereld ondergraven waarbij de ware boosdoeners garen spinnen. De aanval op het Westen is niet alleen een scherpzinnige weerlegging van dwaze antiwesterse argumenten, maar ook een rigoureus pleidooi voor de beschaving zelf. 

Van deze New York Times-bestseller zijn er in de VS alleen al meer dan 100.000 exemplaren verkocht, vertalingen zijn verschenen in 17 talen.

Douglas Murray, De aanval op het Westen.

Originele Engelse titel: The War on the West

320 bladzijden, paperback, ISBN 978 90 5240 281 9, 22.99 euro, e-boek ISBN 978 90 5240 282 6, 17.99 euro.

Release: 04/10/2023

Foto: SVH