Zie  foto’s. Bekende artiesten brengen hommage aan JOE HARRIS

Delen met je netwerk?

Vlaamse charmezanger Joe Harris bracht 67 vinylsingles uit, goed voor 134 liedjes, en 10 albums. Dit jaar zou hij 80 jaar geworden zijn, helaas stierf hij veel te jong , exact 20 jaar geleden. Hij pleegde zelfmoord op weg naar een optreden in zijn geboortedorp. Harris werd dood aangetroffen in het kanaal Gent-Oostende ter hoogte van de Sint-Pieterskaai in Brugge. Zondagmiddag werd in Het Witte Paard in Blankenberge een groots eerbetoon gebracht aan hem. De hommage werd georganiseerd door Blue Sky Concerts, met medewerking van zijn weduwe Linda. Artiesten als Rikkert, Lia Linda, Steve Tielens, Frank Valentino, Luc Caals en Micha Mara brachten hulde aan Georges Lisabeth, beter bekend als Joe Harris. De presentatie was in handen van Jo met  de Banjo. Bekijk hier het fotoverslag!

Joe Harris

In het begin van de jaren zestig bracht hij enkele singles uit onder de naam ‘Joske Harry’s and his Music Fans’. Daarna zong hij Engelstalige nummers met zijn band ‘Joe Harris and the Pink Umbrellas’ en hadden ze en paar hits met ‘Hope of a miracle’ en ‘Daisy Does’.

Zijn loopbaan komt in een hogere versnelling als hij in 1971 aan Canzonissima deelneemt en er vierde wordt, het jaar dat Nicole en Hugo winnen met ‘Goeiemorgen Morgen’. Hierna vertegenwoordigde hij ons land op festivals in Nederland, Polen en Joegoslavië.

Het is producer Bart van der Laar die Joe Harris ertoe beweegt om in het Nederlands te gaan zingen.

En na zijn deelname aan de ‘Knokke Cup’ rijgt hij de ene hit na de andere aan mekaar.

‘Eerst zien en dan geloven in 1971′ (een vertaling van Chirpy Chirpy Cheep Cheep van Middle of the Road) en ‘Drink Rode Wijn’ in 1975 (een vertaling van Udo Jürgens Griechischer Wein) ; dat nummer scoort fenomenaal in België en Nederland met onder andere 7 weken op nr. 1 in de Vlaamse Top Tien ; op drie maanden tijd gaan er 125.000 exemplaren over de toonbank.

De productie van dit nummer , dat dus ook in Nederland een hit werd, was in handen van de Nederlander Johnny Hoes. Ook daarna bleef Joe Harris hits scoren zoals ‘Maria Magdalena’ en ‘Santa Maria’.

Foto: SVH