EMMA BALE kondigt eerste van 3 EP’s aan

Delen met je netwerk?

Na het succes van haar eerste Nederlandstalige single ‘kompas’ kondigt EMMA BALE het eerste deel aan van een EP-drieluik, ‘3.1’. Waar‘kompas’ nog de moeilijke zoektocht naar eigen intuïtie en zelfvertrouwen bezingt, is op ‘3.1.’ duidelijk te horen hoe sterk Emma vandaag in haar schoenen staat. Ze is het kloppende hart en creatieve brein achter ieder aspect van het proces, van het schrijven, opnemen en producen tot de artistieke visie. Voor zowel ‘kompas’, ‘lavender salt’ en ‘disbalans’ kon Emma rekenen op de hulp van multitalenten Willem Ardui (blackwave.) en Nina Sampermans (Hooverphonic). ‘prochaine tempête’ werd gerealiseerd met de hulp van James Walsh (Starsailor), David Poltrock (De Mens) en de getalenteerde jonge Brusselaar Loïc Bailly. 

Met deze eerste EP in een reeks van 3 toont Emma haar groeiproces op professioneel en persoonlijk vlak en bewijst ze dat ze zich niet heeft vastgepind op 1 stijl. Het bevat songs in het Nederlands, Frans en Engels en weerspiegelt een jonge artiest die de grenzen van haar kunnen verlegt. 

Het getal 3 is het wederkerend gegeven in het nieuwe werk van Emma; 3 talen, 3 ep’s en telkens 3 nieuwe nummers. In de numerologie wordt het engelen getal 333 vaak beschouwd als een bijzonder getal dat geassocieerd wordt met creativiteit, vreugde en optimisme. Het staat voor geloven in en vertrouwen op je eigen ingevingen en intuïtie. Het is een positief teken van vooruitgang en groei en een herinnering om creatief en ruimdenkend te blijven.’

EMMA OVER 3.1

Het hoofdstuk 3.1 is een eerste deel van een trilogie, dat staat voor twijfel en onzekerheid maar daarin ook de rust en schoonheid vinden. 3.1 vertelt dat het oké is om soms niet te weten wat juist of fout is, verdwaald te raken in de verwachtingen van een maatschappij, niet goed te weten waar je grenzen liggen of hoe die te bewaken, wat nu je normen en waarden zijn of wie je überhaupt bent maar dan diep in en uit te ademen en jezelf vertellen dat alles goed komt.’ 

3 NIEUWE NUMMERS

EenEngelstalige song als reminder aan mezelf en anderen dat alles altijd goed komt. Op momenten van angst laat ik simpelweg een bad vollopen en tracht ik niets anders in gedachten te hebben dan het hier en nu. Ik streef ernaar weer één te worden met mezelf en mijn gedachten.

Een Nederlandstalige song over twee mensen die overduidelijk worstelen met effectieve communicatie en toch vastberaden zijn om hun relatie te laten slagen, ondanks de talloze uitdagingen.

KOMPAS OFFICIËLE VIDEO

Vorige week onthulde Emma de officiële videoclip van ‘kompas’; de huidige single en spil van haar aankomende EP. Deze videoclip biedt een voorsmaakje van de artistieke visie en energie die Emma in haar EP heeft gestopt. ‘kompas’ gaat over de universele zoektocht naar zelfvertrouwen en het vinden van onze eigen stem, ongeacht de omstandigheden waarmee we worden geconfronteerd, of dat nu in liefdesrelaties, familiebanden, op de werkvloer, of ergens anders is. Dit krachtige lied herinnert ons eraan dat we allemaal de innerlijke kracht hebben om ons eigen pad te volgen, zelfs als dat betekent dat we soms door moeilijke tijden moeten gaan.

Foto: SVH