‘I Welcome You’: Nieuwe single, EP en tournee voor PAUL MICHIELS

Delen met je netwerk?

Op zijn 75ste denkt Paul Michiels nog niet aan uitbollen, maar steekt hij eerder nog een tandje bij. Op zijn eigen muzieklabel verscheen ‘I Welcome You’, een gloednieuwe single die ook de titeltrack is van een nieuwe EP met 5 nieuwe nummers. De timing is perfect, want ondertussen trekt Paul met zijn topmuzikanten door Vlaanderen met zijn nieuwe ‘His Body And Soul’-tournee. 

Na ‘Sons & Daughters’, waar Paul Michiels hem bij het slapengaan afvraagt hoe het met zijn acht kinderen gaat, krijgen we met de EP en single‘I Welcome You’ nog meer nieuwe solomuziek van deze levende legende. Naast de titeltrack en ‘Sons & Daughters’ vind je op zijn EP ook ‘Old Man from the Neighborhood’, ‘The Game’ en als bonustrack een Paul Michiels-versie van de Vaya Con Dios-klassieker‘Just a Friend of Mine’, waar hij zijn eigen twist aan gaf. De singer-songwriter werkte opnieuw samen met zijn goede vriendin BJ Scott, zat in de Brusselse ICP Studio met Steve Willaertachter de knoppen als producer en arrangeur en liet alles mixen door de Amerikaanse Darcy Proper. Paul werkte samen met stergitaristen zoals Milo Meskens en (Little) Chris Van Nauw, The Heavy Horns, aangevuld door de strafste muzikanten en backing vocals. Met dat collectief onder leiding van producer en arrangeur Steve Willaert zorgt Paul voor een verbluffend eindresultaat. “Zolang het kan, breng ik jaarlijks op deze manier een EP uit met eigen nummers. Digitaal, maar via de website en tijdens de optredens kan wie graag iets tastbaars wil een cd aanschaffen en binnenkort ook een vinyl”, zegt Paul Michiels.  

Nieuwe single

Met de nieuwe single en titeltrack ‘I Welcome You’ horen we Paul Michiels aan het werk in een traditionele, sterke popsong: “Voor de zanglijn van de strofes gebruikte ik dezelfde, eenvoudige akkoorden als voor het refrein. En de bridge, waarop de meisjes “Leaning up on a rhythm so strong” zingen, vloeit moeiteloos over in een harmonica-solo. Samen met de rijkelijke, orkestrale begeleiding klinkt het nummer daardoor heel old school. Het ademt de sfeer uit van de concerten uit de jaren zestig van de vorige eeuw zoals ze live vanuit Carnegie Hall op de radio’s en de zwart-wit televisies onze huiskamers binnenkwamen.

De lyrics die mijn soulmate Beverly Jo Scott schreef, vallen perfect samen met wat ik met het nummer wilde uitdrukken: dankbaarheid voor de mensen die mij omringen, mijn familie, mijn vrienden, mijn fans. Ik sluit ze allemaal in mijn hart”, klinkt het oprecht. 

Tournee

Wie de nieuwe nummers, maar ook klassiekers, solowerk en favoriete songs van Paul Michiels wil horen kan de komende maanden terecht in de Vlaamse theaterzalen voor zijn nieuwe ‘His Body And Soul’-tournee. Onder luid applaus en met een staande ovatie ging die zaterdagavond 11 november 2023 van start in Deinze, in een nagenoeg uitverkocht Leietheater.

Meer info over de speeldata van zijn nieuwe tournee en zijn EP ‘I Welcome You’ vind je op www.paulmichiels.be

Foto: SVH