Filmfestival Oostende (FFO), Skunk en Amenra veilen exclusief VIP-pakket tvv. De Warmste Week

Delen met je netwerk?

Filmfestival Oostende (FFO), de nieuwste film van Koen Mortier ‘Skunk’ en Amenra bundelen hun krachten in een hartverwarmend initiatief ten voordele van De Warmste Week. Samen veilen ze een uniek luxepakket, waarvan de opbrengst integraal wordt geschonken aan het goede doel.

De Warmste Week staat dit jaar in het teken van ‘opgroeien zonder zorgen’, wat helemaal in lijn ligt met ‘Skunk’, ​ dat gebaseerd is op het boek van Geert Taghon over zijn ervaringen in de forensische jeugdpsychiatrie. De film volgt Liam, een verwaarloosde tienerjongen, die opgroeit in een gezin waar drugs en geweld de hoofdrol spelen. De zanger van Amenra, Colin Van Eeckhout, speelt de rol van de vader en zijn band verzorgde de muziek van de film die zijn Belgische première zal beleven op Filmfestival Oostende.

Vanaf vandaag nodigen we iedereen uit om te bieden op het exclusieve VIP-pakket op zondag 28 januari tijdens Filmfestival Oostende 2024. Het pakket omvat onder andere:

  • de filmvertoning ‘Skunk’ met aansluitend panelgesprek; 
  • een akoestisch concert van Amenra met Meet & Greet; 
  • een luxe hotelovernachting voor twee aan zee; 
  • een Rest’O cheque aangeboden door Toerisme Oostende twv. 100,00 EUR;
  • leuke goodies, zoals een gesigneerde limited edition plaat van Amenra; een gesigneerd exemplaar van het gelijknamige boek van Geert Taghon; dvd’s van Koen Mortiers eerdere filmwerk;
  • en een goodiebag van ‘Draag de Jeugdzorg’.

Bied op het VIP-pakket

Met dit initiatief willen FFO & Skunk niet enkel geld inzamelen ter ondersteuning van organisaties die streven voor een warme thuis voor elk kind, maar vooral ook het thema in de kijker zetten.. De kernboodschap van het boek en film is dat er meer hulp en ondersteuning voor jongeren en hun gezin moet zijn ten voordele van onze hele samenleving.

De Warmste Week vindt dit jaar plaats op ’t Zand in Brugge van maandag 18 tot en met zondag 24 december en is te volgen op VRT 1, Studio Brussel, MNM, Ketnet en VRT MAX. 

Over de Dag van de Jeugdzorg

Aansluitend aan de vertoning van ‘Skunk’ vindt een panelgesprek plaats met onder meer regisseur Koen Mortier, auteur Geert Taghon, pedagoog en administrateur-generaal van het agentschap Opgroeien Bruno Vanobbergen, oprichtster TEJO en gedragstherapeute Ingrid De Jonge, coördinator RADAR Care Oost-Vlaanderen Evelien Dobbelaere en kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens, gemodereerd door de Standaard journalist Marjan Justaert. Tijdens het gesprek worden problemen en uitdagingen binnen de jeugdzorg aangekaart. 

De dag wordt afgesloten met een akoestisch concert van Amenra, de Vlaamse metalband die de soundtrack van de film verzorgde, in De Grote Post.

Over ‘Skunk’ van Koen Mortier

‘Skunk’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Geert Taghon over zijn jarenlange ervaringen in de forensische jeugdpsychiatrie. De film volgt Liam (Thibaud Dooms), een verwaarloosde tienerjongen, die opgroeit in een context van drugs en geweld. Hij wordt in een gesloten instelling geplaatst waar hij troost vindt en goed begeleid wordt, maar toch zijn verleden niet kan loslaten. 

‘Skunk’ werd bekroond met de Prijs van de Jeugdjury op het Tallinn Black Nights Festival en Koen Mortier kreeg ook een speciale vermelding van de Internationale Jury omwille van ‘zijn talent om authentieke momenten te creëren met cinematografische beelden en onvergetelijke, beklemmende scenes’. Natali Broods, Sarah Vandeursen, Boris Van Severen en Colin Van Eeckhout vervolledigen de cast. ‘Skunk’ is vanaf 13 maart te zien in de Belgische zalen.

Over Filmfestival Oostende 2024

Tickets voor bovenstaande producties zijn vanaf nu te koop. Het volledige programma wordt bekendgemaakt op donderdag 21 december.

FFO24 – van 26 januari t/m 3 februari – belooft opnieuw een bijzondere viering te worden die dit jaar het belang van individuele expressie onderstreept. Negen dagen lang komen zowel nationale als internationale (film)professionals samen met een ruim publiek van cinefielen om te genieten van alles wat het festival te bieden heeft. Filmfestival Oostende staat bekend om zijn inclusief, divers en publieksvriendelijk karakter en nodigt iedereen uit om de rebel in zichzelf en in het programma te komen ontdekken. Kom zoals je bent, deel je visie, en ontdek de schoonheid die ontstaat wanneer iedereen openstaat voor elkaars verhalen.

Info: www.filmfestivaloostende.be

Foto: SVH