Streamz lanceert eerste Vlaamse crime docu in animatie-stijl met BAD BAD BELGIUM

Delen met je netwerk?

De driedelige Streamz Original ‘Bad Bad Belgium’ duikt in de donkerste krochten van de Belgische geschiedenis om er drie vergeten schandalen terug boven te halen. De unieke collage-animatiestijl loodst je langs Belgische atoombommen, West-Vlaamse vakantieparadijzen en Limburgse XTC. Bekijk hier de teaser.

Sommige dingen leer je niet in de les geschiedenis… De reeks ‘Bad Bad Belgium’ vertelt die verhalen die bewust uit het collectieve geheugen werden geschrapt. Van de Belgische betrokkenheid bij de atoombommen in de jaren ’40, langs de omstreden start van het Vlaamse massatoerisme in de jaren ’60, tot de eerste Belgische XTC-pil in de jaren ’90. 

Met de stemmen van Liesa Van der Aa (‘De Dag’), Gene Bervoets (‘Knokke Off’) en Peter Van den Begin (‘De Twaalf’). 

‘Bad Bad Belgium’ is een productie van AKA De Mensen en werd geschreven door Jasper Declercq en Tom Pardoen. De regie is in handen van Jasper Declercq, Jonas Wellens en Wouter Medaer. De reeks zal op 30 januari in première gaan op Film Festival Oostende en op 22 februari te zien zijn op Streamz.

Foto: SVH