Burgemeester van Antwerpen BART DE WEVER en MARC COUCKE openen SnowWorld Antwerpen

Delen met je netwerk?

Afgelopen donderdag openden Marc Coucke en burgemeester Bart De Wever op bijzondere wijze SnowWorld Antwerpen. De Antwerpse burgemeester hulde zich in skikledij en daalde hoogstpersoonlijk de piste af om daarna met een druk op de knop SnowWorld Antwerpen open te verklaren onder het toeziend oog van Marc Coucke, SnowWorld CEO Wim Hubrechtsen en prominente wintersport-atleten waaronder Jules de Sloover en Seppe Smits.

In oktober van dit jaar nam SnowWorld de indoor skipiste “Aspen” in Wilrijk over en hernoemde het SnowWorld Antwerpen. Het is daarmee de achtste indoor sneeuwbaan van de organisatie (5 in Nederland, 1 in Noord Frankrijk (Amnéville nabij Metz) ,1 locatie in Duitsland (Neuss nabij Dusseldorf) en sinds kort dus ook 1 in Antwerpen). SnowWorld is hierdoor wereldwijde marktleider en maakt wintersport voor miljoenen mensen mogelijk binnen een uur reisafstand. SnowWorld, eigendom van het Alychlo van Marc Coucke, heeft stevige ambities voor de toekomst en wil zowel nieuwe locaties toevoegen als haar bestaande vestigingen uitbreiden. Zo richtte SnowWorld het entreegebied van haar Antwerpse locatie opnieuw in en opende een nieuw specialiteitenrestaurant genaamd Chalet 55′ waar fondue, raclette en steengrill in authentieke wintersportsferen centraal staan.

SnowWorld Antwerpen is “officiële trainingslocatie” voor professionele sneeuwsporters voor nationale en internationale wintersport-atleten

Dankzij de goede training faciliteiten zoals een permanent sneeuwdek van goede kwaliteit en voldoende pistemeters mocht SnowWorld uit handen van Sneeuwsport Vlaanderen en de Belgische federatie van ski-instructeurs het predikaat ‘Official Training Center’ in ontvangst nemen. Daarmee tonen beide instanties het belang van goede faciliteiten voor de ontwikkeling van de sneeuwsport in België.

“Ondanks de lage ligging kent België vele topatleten juist dankzij de mogelijkheid om dicht bij huis intensief te kunnen trainen”, aldus Lode Nolf, Algemeen Directeur van Sneeuwsport Vlaanderen. “Atleten van topniveau worden niet geboren, ze worden gevormd. Door hard werken, teamspirit en volharding.”

Ook Michel Lenaerts, voorzitter van BFSI, is enthousiast; ‘Al vele jaren werken we samen met de skischool van Antwerpen waarbij we trainingen geven aan ski-instructeurs om hun kennis en kunde constant actueel te houden. De beschikbaarheid van zulke goede sneeuwkwaliteit zo dicht bij huis, en dat het hele jaar door, wekt zelfs de jaloezie van internationale vakgenoten.’, aldus Lenaerts. 

Burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever, zelf enthousiast wintersporter, erkende de verbindende werking die uitgaat van sporten: “Ik ben blij dat er ondernemers zijn die bijdragen aan het bieden van goede infrastructuur voor sporters. Sporten verbindt. Die verbindende werking tijdens de wintersport is daarbij heel bijzonder, ook privé. Het is dé familievakantie van het jaar en daardoor kijk ik altijd met enorm veel plezier uit naar de krokusvakantie. SnowWorld Antwerpen zal dan ook dankbaar gebruikt worden als faciliteit voor een goede voorbereiding op die vakantie én voor de vele topsporters van de stad en ver daarbuiten”, aldus de burgemeester.

‘Wij willen wintersport toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Of ze nou beginnende wintersporters zijn of nog betere sneeuwsporters willen worden. Dankzij onze faciliteiten kunnen ze altijd, vlak bij huis, echte sneeuw vinden. SnowWorld Antwerpen is een prachtige site waar we nog veel mooie kansen voor de toekomst zien.”, aldus Wim Hubrechtsen, CEO van SnowWorld.

Foto: SVH